4922
woonverzekering
Gepubliceerd: 17-08-2016 Laatste update: 06-06-2022

Als je op jezelf woont of een gezin hebt met kinderen, zijn goede woonverzekeringen belangrijk. Schade kan zich op de meest onverwachte momenten voordoen en het is vervelend als je daardoor te maken krijgt met een hoge kostenpost. Dit voorkom je door het afsluiten van de juiste woonverzekeringen. Welke verzekeringen zijn op jou van toepassing en beschermen je tegen de nodige risico's?

Opstalverzekering onmisbaar voor een koopwoning
Heb je een huis gekocht, bijvoorbeeld een hoekwoning of villa? Dan is het van belang om je woning te verzekeren. Met een opstalverzekering verzeker je alles dat aard- en nagelvast zit aan het huis. Dit betekent dat je spullen in huis niet onder dekking vallen van een opstalverzekering. Hiervoor dien je een inboedelverzekering af te sluiten. Woon je in een appartement? Dan is de opstalverzekering hoogstwaarschijnlijk geregeld via de Vereniging van Eigenaren.

Verzeker je spullen in huis met een inboedelverzekering
Mensen hebben vaak meer spullen in huis dan ze denken. Dat geldt waarschijnlijk ook voor jou. Belangrijke spullen in huis zijn onmisbaar bij het inrichten van je huis. Denk bijvoorbeeld aan je bank, een keukentafel, maar ook je televisie en laptop. Bij water-, storm-, brand- of inbraakschade kan je inboedel ontvreemd of beschadigd raken. Een inboedelverzekering beschermt je tegen de kosten die dat met zich meebrengt.

Probleemloos je woonlasten blijven betalen
Natuurlijk denk je liever niet na over werkloosheid of arbeidsongeschiktheid, maar toch kan het ook jou overkomen. Je kunt je hiervoor beschermen met de zogenaamde woonlastenverzekering. Dit betekent dat je je woonlasten gewoon kunt blijven betalen, ook als je werkloos wordt of arbeidsongeschikt raakt.

Vergelijk en bespaar op woonverzekeringen
Wil je zorgeloos genieten in het huis waar je woont? Kies dan voor een woonverzekeringen met een uitstekende dekking. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de toekomst in geval van schade. Vergelijk de diverse verzekeringen op premie, dekking en voorwaarden en kies voor de woonverzekeringen die het beste aansluiten op jouw woonsituatie. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Independer.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide