183
Wonen in een drukke stad? Maak gebruik van deze tips
Gepubliceerd: 21-02-2024

Ga je binnenkort verhuizen van een dorpje naar een drukke stad als Amsterdam, Utrecht of Haarlem? Dan staat je een compleet ander leven te wachten. De stad is hectisch, gehorig en vol mensen. Navigeren door de stad is soms lastig. Om je te helpen een frisse start te maken in je nieuwe omgeving, hebben we een aantal tips voor je verzameld.

Maak kennis met je buren

In een dorp is het heel normaal om je buren goed te kennen. Je kunt immers vaak min of meer over de schutting met elkaar communiceren. In een drukke flat of appartement in de stad weet je soms amper wie je buren zijn.

Om je start in de nieuwe drukke wereld van de stad aangenamer te maken is het niet gek om aan te bellen bij je buren en een praatje te maken. Doorbreek de anonimiteit voordat het vreemd wordt om nog gedag te zeggen tegen elkaar.

Verhuizen? Doe het niet zelf

Door de stad rijden met eigen vervoer is niet altijd even makkelijk. In steden als Amsterdam en Haarlem heb je te maken met smalle wegen, drukke straten en ook nog eens overal grachten. Als je gaat verhuizen naar een drukke stad of er al woont en van de ene naar de andere woning verhuist, is zelf je spullen van A naar B brengen een tijdrovende bezigheid.

Je kunt je uren veel beter besteden, bijvoorbeeld door te studeren of werken. Een verhuisbedrijf Amsterdam helpt je om in de hoofdstad makkelijk te navigeren. Zo’n verhuisbedrijf helpt je om niet de ene na de andere lading in je auto te hoeven stoppen en weer over die drukke wegen van de ring van de A10 of dwars door het centrum te rijden.

Ook in Haarlem is het altijd druk en is zelf je piano versjouwen of een bank inladen, een vervelend klusje. Laat het aan de professionals zoals een verhuisbedrijf Haarlem van Vlaming Verhuizingen over en maak van jouw verhuizing in of naar de stad een fijne ervaring.

Denk aan de isolatie

De stad is vaak een stuk luidruchtiger dan een dorp. Hoewel je geluid nooit helemaal kunt filteren is investeren in goede oordoppen geen overbodige luxe voor de stad. Je kunt ook je muur versieren met geluidsisolerende panelen voor wat extra stilte. Daarnaast zal je gehoor simpelweg wennen aan de geluiden om je heen.

Ga op maandag uit

De stad is niet alleen druk in het weekend, maar ook op andere dagen. Als je een rustig avondje uit wilt gaan en niet eindeloos wilt zoeken naar een vrij tafeltje, is het slim om op maandagavond uit te gaan. Dan is het overal ontzettend rustig in de stad.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide