324
Wat je echt niet moet vergeten bij het verhuizen

Heb je eindelijk je droomhuis weten te bemachtigen en sta je op het punt om te verhuizen? Dan zijn er wel een aantal dingen die belangrijk zijn voordat het zover is. Een verhuizing kan nogal voor wat stress zorgen maar met deze tips ben je er helemaal klaar voor! Lees snel verder over wat je echt niet moet vergeten bij het verhuizen. 

Belangrijke zaken die je moet regelen

Niet alleen de verhuizing zelf is veel werk ook de zaken die je eromheen moet regelen vergen wat van je tijd. Denk hierbij aan het regelen van belastingtechnische zaken, het doorgeven van je nieuwe adres aan verschillende instanties en het officieel inschrijven bij een andere gemeente. Daarnaast is het ook handig om alvast op zoek te gaan naar een nieuwe huisarts en een tandarts omdat er in sommige gemeenten zelfs wachtlijsten zijn vanwege de drukte. Schrijf je daarom tijdig in zodat je niet zonder komt te zitten. Ook is het belangrijk om nieuwe contracten af te sluiten voor gas, water, licht, internet en televisie. Soms is het wel mogelijk om je huidige contract mee te nemen naar je nieuwe adres, vraag hiernaar bij de verstrekker. 

Verhuischecklist

Het is belangrijk dat je van tevoren gaat plannen wanneer de verhuizing plaats gaat vinden zodat je op tijd een verhuisbedrijf kan gaan zoeken. Zoek hierbij naar een verhuisbedrijf in jouw eigen omgeving om hoge voorrijkosten te voorkomen, zoals een verhuisbedrijf in Den Haag. Het inhuren van een verhuisbedrijf scheelt een hoop moeite met het sjouwen van meubels en dozen en vaak krijg je er ook een aantal verhuisdozen bij. Maar er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Ben je zelf in het bezit van een rijbewijs en wil je kosten besparen? Dan is een verhuiswagen huren ook een mogelijkheid. Je huurt dan alleen een verhuiswagen in plaats van ook het personeel erbij hierdoor heb je veel minder kosten. Het enige nadeel is dat je zelf alles moet sjouwen of je moet wat hulptroepen kunnen inschakelen tussen je familie en vrienden. Wanneer je weet dat je gaat verhuizen is ook verstandig om gefaseerd te beginnen met inpakken. Begin bij de spullen die je de komende tijd niet nodig hebt en eindig bij de spullen die je dagelijks in gebruik hebt. Door het zo gefaseerd te doen scheelt het een hoop stress en zal alles op tijd ingepakt zijn. 

 

Kortom, een verhuizing staat in het teken van een nieuw begin en dat kan nog wel eens stress veroorzaken. Door gebruik te maken van een verhuisbedrijf scheelt het een hoop stress en zal je met een gerust hart in je nieuwe woning kunnen gaan wonen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners