1358
Verhuizen zonder stress doe je zo!
Gepubliceerd: 26-03-2018

Een van de meest stressvolle activiteiten blijft toch wel het verhuizen naar een nieuwe locatie. De voornaamste oorzaak van deze stress is de onderschatting van alle bijkomende zaken gedurende een verhuizing. Bij een verhuizing komt namelijk veel meer kijken dan men vaak denkt. Uiteindelijk kan dit resulteren in veel frustraties, en dat terwijl een verhuizing juist leuk zou moeten zijn. Voor vele is de verhuizing namelijk de perfecte kans op een frisse start, bomvol met nieuwe avonturen. Met dit in gedachte is het juist zoveel makkelijker, om hulp te schakelen. Deze hulp kan komen van vrienden of familie, maar het inschakelen van een verhuisbedrijf blijft ook een optie. Echter denkt men vaak dat het gebruik van deze dienst zeer prijzig is. Nu blijkt dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Op de website: verhuis-gigant.nl kan men zelf aangeven in hoeverre zij de verhuizer willen bijstaan. Hoe meer men helpt bij een verhuizing, hoe lager de uiteindelijke kosten zullen zijn.

 

De meerwaarde van een verhuisbedrijf

inspiratiebrochures1.png

Door de mogelijkheid om kosten te besparen wordt het inhuren van een verhuisbedrijf interessant. Men kan namelijk de verhuisstress grotendeels verminderen, met slechts een kleine bijdrage. Het eerder genoemde verhuisbedrijf hanteert bijvoorbeeld een vast uurtarief, wanneer men dus de verhuizers goed meehelpt zijn deze dus sneller wat resulteert in een lagere rekening. Nu is de vraag als volgt: ‘waarmee kan men een verhuisbedrijf helpen om zo de werkuren te verlagen, zonder teveel bijkomende stress?’

Slim verhuizen

Een vrij voor de hand liggende methode om kosten te besparen is door zelf de mouwen op te stropen. Help het verhuisbedrijf me sjouwen. Op het moment dat de verhuizers beschikken over een stel sterke armen kan dit het werk al aanzienlijk versnellen. Daarnaast scheelt het een verhuisbedrijf veel tijd en werk wanneer men vooraf de kleinere spullen heeft ingepakt. Indien mogelijk kan men deze spullen zelf vervoeren. Het is namelijk zo dat hoe minder ritten een verhuisbedrijf moet maken tussen locatie A en B, hoe goedkoper de gehele dienst wordt.

Verder kan men veel kosten besparen door het maken van een goede planning. Veel verhuisbedrijven rekenen namelijk extra kosten wanneer er gebruik wordt gemaakt van een spoedverhuizing. Helaas is in sommige gevallen een spoedverhuizing onvermijdelijk. Tot slot vergeten mensen vaak uit te zoeken welke spelen nog van waarde zijn, en welke niet. Het komt namelijk voor dat men tijdens een verhuizing aan het slepen is met spullen die vervolgens vooralsnog weggegooid worden.

Het komt er dus op neer dat een stressvrije en goedkope verhuizing wel degelijk mogelijk is. Men moet zich alleen wel goed hebben voorbereid en helpen waar mogelijk.  

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide