1023
Verhuizen voor beginners - Waar je op moet letten!

Als je gaat verhuizen moet je een hoop dingen regelen. Het stopt namelijk niet bij het inpakken van je meubels en bezittingen, ook naast deze zaken moeten er nog veel kleine zaken afgerond worden. Welke dat zijn: dat lees je hier. Zo kun jij zorgeloos van woning verhuizen en weet je dat je niets mist met onze checklist!

We zien vaak dat mensen die nog nooit verhuisd zijn de klus ten eerste totaal onderschatten. Over het algemeen ben je altijd langer bezig met de dingen waarvan je denkt ze het snelste af te hebben! Daarom is het zo belangrijk om een goede lijst te maken op voorhand en deze in te plannen met genoeg ruimte voor uitloop.

Een verhuis checklist scheelt ook veel voor de stress. Je hoeft er niet perse last van te hebben, maar voor veel mensen is verhuizen een serieus stressvolle situatie. Met name voor seniorenverhuizingen is dit iets wat erg vaak speelt. Juist in dat soort situaties is het fijn om een aantal punten bij de hand te hebben. Welke dat zijn? Je leest ze hier!

1 maand voor je gaat verhuizen:

Deze dingen regel je allemaal ongeveer 4 weken voordat je het nieuwe huis in kunt:

Je staat overal en nergens ingeschreven en kunt aardig wat gedoe krijgen als je je energiecontract door laat lopen, bijvoorbeeld. Zorg dus altijd dat je het gas, water en licht afsluit (meestal heb je 1 maand opzegtermijn). Als je bij je huidige partner wilt blijven kun je het contract vaak ook wel door laten lopen als je de adresverhuizing op tijd doorgeeft. Ook de verzekeringsmaatschappij moet je op de hoogte stellen van de wijziging.

1 week voor je verhuizing:

Nu begin je in het nieuwe huis met dingen klaarmaken. Schoonmaken, gordijnen inmeten en bestellen, maaltijden prepareren en opslaan voor de verhuis-crew, dat soort dingen. Koffie is ook een hele belangrijke - er is nooit te veel koffie!

1 dag voor je verhuizing:

Dit is het moment om je oude huis leeg te halen. Ontdooi je koelkast, reserveer een parkeerplek voor je verhuiswagen, pak de laatste dingen uit en demonteer de meubelen. Alles zodat het allemaal zo goed mogelijk in de bus past!

Als je al deze punten doorvoert, weet je in ieder geval dat je aan alles gedacht hebt. En vind je dit nou allemaal te veel werk? Besteed de klus dan uit aan een verhuisbedrijf zoals Snel en Wel Verhuizingen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners