986
Verhuizen? Maak het jezelf makkelijk met deze tips
Gepubliceerd: 08-12-2020

Verhuizen gaat vaak gepaard met flink wat stress. Er komt gewoon veel bij kijken en helemaal volgens planning loopt het bijna nooit. We kunnen niet beloven dat deze tips het 100% stressvrij maken, maar het zal in ieder geval een heel stuk makkelijker gaan!

Begin op tijd

Haast is echt het laatste wat je wilt bij een verhuizing. Begin dus ruim op tijd met de voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste dozen inpakken. Het servies twee maanden van te voren inpakken is natuurlijk niet handig, maar er zijn genoeg dingen waar je wel al vroeg mee kan beginnen. Denk bijvoorbeeld aan je zolder, bergruimte of kleding van het andere seizoen. Denk daarnaast ook aan regelwerk zoals adreswijzigingen, opzeggingen of juist nieuwe aansluitingen.

Grote opruiming!

Een verhuizing is het perfecte moment om een grote opruiming te houden. Welke spullen gaan mee naar je nieuwe woning? En welke spullen heb je eigenlijk niet meer nodig? Als je een huis vol spullen hebt is dit een flinke klus, maar het loont om er de tijd voor te nemen. Het zou toch zonde zijn om spullen mee te verhuizen die je niet eens meer gebruikt?

inspiratiebrochures1.png

Een planning

Verhuizen zonder planning wordt gegarandeerd een chaotische stressboel. Maak daarom ruim van te voren een planning. En houd in die planning rekening met onverwachts extra werk, want de kans is groot dat je dit hier en daar tegenkomt.

Georganiseerd inpakken

Bij het inpakken is het handig om alvast na te denken in welke kamer je de spullen gaat zetten in je nieuwe woning. Zo kan je deze spullen bij elkaar inpakken, dat maakt het uitpakken vele malen makkelijker. Schrijf ook zeker op de doos voor welke kamer hij bestemd is.

Waar?

De kans is groot dat je bij het inpakken je geheugen overschat. We denken al snel dat we onthouden wat waar in zit. Maar na een heleboel dozen inpakken en alle drukte rond de verhuizing, is de kans groot dat je dit toch vergeet. Schrijf daarom op de doos wat erin zit. Of als het veel losse dingen zijn: nummer de dozen en maak een lijstje in je telefoon van wat er in de dozen zit. Zo kan je het nog makkelijker terugvinden.

Logeren

Hoelang ben je van plan om over de verhuizing te doen? Pak voor dit aantal dagen een koffer in, alsof je gaat logeren. Zo heb je alle spullen die je tijdens de verhuizing nodig hebt gemakkelijk bij de hand. En hoef je ’s avonds niet in de dozen op zoek naar je slaapkleding!

Schakel hulp in

Verhuizen is een grote klus, dus schakel zeker hulp in! Denk aan vrienden en familie of als het kan een verhuisbedrijf. Dat scheelt je zoveel werk en stress. In iedere plaats zijn verhuisbedrijven te vinden, bijvoorbeeld verhuisbedrijf Utrecht, dus kijk rond wat in jouw regio de opties zijn.

Verhuislift

Ga je hoog wonen? Of heb je grote of zware spullen die naar de eerste of tweede verdieping van je huis moeten? Dan is een verhuislift zeker een aanrader. Dit scheelt enorm veel gesjouw. En beperkt het risico dat je spullen beschadigd raken bij het tillen op de trap. Ook hierbij kan je in iedere plaats wel een aanbieder vinden. Bijvoorbeeld verhuislift Utrecht.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide