3174
Verhuizen
Gepubliceerd: 25-02-2017

Het is zover; je gaat verhuizen! Wees niet bang, je hoeft niet alles alleen te doen. Echter kan het een goed bedrag aan geld schelen wanneer je zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Zo kunnen de kosten voor een verhuisploeg al snel oplopen naar €100,- per uur, de voorrij- en verzekeringskosten nog niet meegerekend.

4 Tips bij het verhuizen

Tip 1 – Werk veilig, bescherm jezelf
Mocht je er dus voor kiezen zelf de handen uit de mouwen te steken, dan is het wel erg belangrijk veilig te werken. Bij veilig werken hoort veilige kleding om jezelf te beschermen, een voorbeeld is dat wanneer je met zware dozen aan de slag bent, het goed is om veiligheidsschoenen met stalen neuzen te dragen. Bovendien dient kleding niet alleen voor veiligheid, maar werkt het ook praktischer als je een werkbroek aan hebt waar je gereedschap makkelijker in kwijt kan. Er zijn diverse winkels die dit soort specifikie kleding aanbieden, zo is de werkleding categorie van Engelbert-Strauss een prima voorbeeld om eens wat inspiratie op te doen wat betreft kleding in deze branche.

Tip 2 - Probeer altijd eerst om je heen te kijken voor vrienden/familie om mankracht te verzamelen, voordat je een verhuisploeg inschakelt
Het kost minder tijd een verhuisploeg in te schakelen, aangezien professionals dit natuurlijk relatief gezien heel efficiënt en eenvoudig doen. Echter kunnen de kosten van een verhuisploeg zoals eerdergenoemd al heel snel hoog oplopen. Alleen al de mankracht kosten vaak minimaal €100,- per uur. Daar komen ook nog allerlei andere kosten bij zoals verzekering, voorrij- en vaste orderkosten. Op gewoonovergeld.nl staat interessant artikel over het prijskaartje van verhuizen. Hier kun je alle details nog een doorlezen.

Tip 3 - Benodigd apparatuur
Ook voor benodigdheden als een aanhangwagen, gereedschap of eventueel steekwagens is het goed om eerst eens om je heen te kijken. Mocht er iemand in je omgeving zijn die bereid is het uit te lenen, scheelt dat weer een boel ten opzichte van huren/kopen!

Tip 4 - Efficiënt werken
Neem een aantal dagen achter elkaar vrij, het werkt vaak lastig om de verhuizing te verdelen over verschillende avonden na het werk. Spullen kunnen kwijtraken en de planning kan verloren gaan, het werkt eenvoudigweg minder efficiënt. 6 goede tips over efficient verhuizen kun je vinden op logic-immo.be.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide