1533
Tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen
Gepubliceerd: 28-11-2017 Laatste update: 01-12-2017

Je gaat verhuizen. Gefeliciteerd! Grote kans dat je al druk bezig bent om in gedachte je huisje in te richten. Bij een verhuizing komt echter veel kijken. Iets wat de spanning, naarmate je de sleutel krijgt, laat toenemen. Als je een verhuizing vlekkeloos wilt laten verlopen doe je er goed aan om onderstaande tips te lezen. Op die manier verloopt jouw verhuizing zonder onnodige stress.

 

Tip 1: Planning is goud waard!
Een planning is goud waard. Hou deze planning overzichtelijk. Dus vraag je zelf af: Wanneer ga ik verhuizen. Wanneer komen er klusjesmannen over de vloer en wanneer krijg ik de sleutel van het nieuwe huis. Details zijn ook niet onbelangrijk in een dergelijke planning. Op die manier mis je gewoon geen data. Een kalender kan hierbij helpen om het heel overzichtelijk te houden. Je wilt natuurlijk niet dat jouw verhuisdozen er al staan, terwijl de klusjesmannen nog dingen moet afwerken in het huis.

inspiratiebrochures1.png

Tip 2: Streep het af
Een checklist is altijd reuze handig om het overzicht te houden. Maak deze vooraf en vermeld er alle dingen op die tijdens de verhuizing geregeld moeten worden. Het internet, het opzeggen van de huur, maar ook het regelen van een verhuisdozen en misschien wel een opslagruimte.
Als alles op die lijst staat is het heel eenvoudig deze lijst af te werken. Heb je iets geregeld, streep het af en zet er eventueel een datum bij, wanneer je het geregeld hebt en hoe het geregeld is. Je internet is daar een voorbeeld van. Schrijf op wanneer dat exact omgezet wordt.

Tip 3: Het moment van inpakken
Zodra je hoort dat je gaat verhuizen, wil je natuurlijk direct aan de slag. Al is het alleen maar om die kleinere, niet veel gebruikte spulletjes in te pakken. Nadeel hiervan is dat je al snel een doos vol hebt. Verhuis je pas over drie maanden dan heb je dus drie maanden lang een doos in het zicht staan. Niet heel netjes en gezellig, bovendien bestaat er een kans dat je zomaar opeens nodig hebt wat in een van de dozen ligt.
Wil je dat begin toch wel maken: Wees dan selectief. Seizoensgebonden kleding is vooraf goed in te pakken, maar ook spullen die al jaren in een kast liggen (fotoalbums, oude schoolspullen).
Maak je gebruikt van een verhuisbedrijf dan maakt de verhuizer een plan om je spullen zo veilig en efficiënt mogelijk te verhuizen. Er is naar verpakkingsmateriaal te vragen, zodat je servies onbeschadigd in je nieuwe woning komt.

Tip 4: Belangrijke spullen kun je beter zelf verhuizen
Er zijn spullen, zoals laptops, telefoon, opladers en bepaalde administratie, die je direct bij de hand wilt hebben als je in je nieuwe huis aankomt. Hou bij deze spullen zelf de regie in handen. Met andere woorden, verhuis ze zelf. Je weet ze in het nieuwe huis namelijk direct te vinden.
Belangrijke documenten, die absoluut niet kwijt geraakt mogen worden, horen hier dus ook bij. Dit kan een huur- of koopovereenkomst zijn, maar een paspoort is evengoed een document wat je met de nodige zorgvuldigheid wilt verhuizen.

Tip 5: Een opslagruimte kan uitkomst bieden
Soms krijg je de sleutel van je nieuwe woning later dan dat je de sleutel van je oude woning ingeleverd hebt. Jezelf onderbrengen, om die periode te overbruggen, is vaak nog wel te regelen. Denk aan familie, maar ook een caravan kan een alternatief zijn. Je spullen zijn natuurlijk een ander verhaal. Die zet je niet zomaar ergens neer. Een opslagruimte huren kan dan uitkomst bieden. Hier staan je spullen droog en veilig. Ideaal natuurlijk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide