742
Schadevrij verhuizen doe je zo

Iedereen verhuist wel eens in zijn of haar leven. Wanneer je gaat verhuizen of goederen gaat vervoeren, dan wil je natuurlijk dat deze goederen onbeschadigd aankomen op de plek van bestemming. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. In dit artikel delen we een aantal tips om een verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.

Gebruik verhuisdekens

Omdat goederen in- en uit worden geladen en kunnen gaan schuiven in de verhuiswagen, is het handig om verhuisdekens te gebruiken. Verhuisdekens zijn flexibel, goed herbruikbaar en hebben een beschermende werking. Daarnaast kun je meubels gemakkelijk op elkaar stapelen.

Meubelhondje

Ter ondersteuning van het zware sjouwwerk, kun je een meubelroller aanschaffen. Een meubelroller helpt bij het transporteren van dozen, machines, meubels en andere zware goederen. Bij meubelrollers, meubelhondjes en verhuishondjes heb je keuze uit twee soorten wielen: nylon of rubberen zwenkwielen. Nylon wielen zijn geschikt voor zachte ondergronden, zoals vloerbedekking. Rubberen zwenkwielen zijn geschikt voor harde ondergronden, zoals plavuizen of een houten vloer.

Beschermingsmateriaal

Zijdepapier, ook wel vloeipapier of tissue papier genoemd, wordt veel gebruikt voor het inpakken van breekbare goederen. Hier valt bijvoorbeeld glaswerk en servies onder. Vloeipapier is kraswerend en wordt daarom ook veel gebruikt om sieraden in te pakken.

Naast tissue papier wordt courantpapier ook veel gebruikt als beschermingsmateriaal voor fragiele en breekbare producten. Vergeet ook niet om noppenfolie of schuimfolie te gebruiken om kwetsbare producten in te pakken en te beschermen. Dit materiaal is flexibel en kent een hoge beschermingswaarde dankzij de noppen of het zachte schuim.

Verhuisdozen

Verhuisdozen zijn natuurlijk onmisbaar tijdens het verhuizen. Bepaal vooraf hoeveel dozen je nodig hebt. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je woning, hoeveel spullen je hebt en hoeveel personen er wonen. Je gebruikt al gauw 50 verhuisdozen voor een gemiddelde verhuizing. Kijk ook goed naar de kwaliteit van de verhuisdoos. Misschien wil je dat de verhuisdoos een minimale draagkracht heeft, een autolock systeem of een dubbel bodem.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners