514
Waarom zelf je hypotheek afsluiten?

Ga je een nieuw koophuis betrekken en overweeg je om zelf je hypotheek af te sluiten? Misschien loop je nog tegen zaken aan?

Zoals hoe dat precies zit met de erfbelasting van je huis en denk je dat het beter is om een hypotheekadviseur in te zetten, omdat een hypotheek afsluiten je lastig lijkt. Echter valt dit in de praktijk erg mee. Het belangrijkste wat je hoeft te doen is de bank uit te kiezen met de laagste maandlasten en de scherpste hypotheekrente. Uiteraard komt hier nog meer bij kijken, maar in plaats van een dure hypotheekadviseur inschakelen, kun je dit ook prima zelf doen. Wij vertellen je waarom je zeker moet overwegen om zelf je hypotheek af te sluiten.

Je kunt geld besparen

Door zelf je hypotheek af te sluiten, bespaar je allereerst geld. Een hypotheekadviseur zal vaak al zo rond de 3000 euro kosten. Wat de hypotheekadviseur hierbij doet is de beste hypotheek tegen de laagste maandlasten voor je selecteren. Hierbij zal hij of zij niet altijd meerdere banken met elkaar vergelijken. Vergelijk je online echter zelf verschillende banken, dan ben je niet zo’n 3000 euro aan een hypotheekadviseur kwijt, waardoor je weer geld over hebt voor een leuke vakantie.

Het is eenvoudiger dan je denkt

Zelf een hypotheek afsluiten is stukken eenvoudiger dan je denkt. Je kunt een hypotheekadviseur het werk laten doen en de beste hypotheek laten kiezen, maar de kans is groot dat je dit zelf beter kunt. Je kunt online alle verschillende aanbieders en hypotheken vergelijken. Na zelf te hebben vergeleken, weet je wat de beste keuze tussen de laagste prijs is. Lees wel altijd goed de voorwaarden huis kopen, voordat je besluit tot een aankoop over te gaan.

Je weet meteen wat je huidige status is

Na het afsluiten van de hypotheek moet je de stukken verzamelen en verzenden naar de notaris. Regel je online zelf je hypotheek, dan kun je in je eigen online omgeving van betreffende aanbieder direct zien wat de huidige status is. Je hoeft hierdoor niet eerst telefonisch contact op te nemen om meer te weten te komen over de voortgang van je hypotheek. En geloof ons, als je altijd inzicht hebt in je hypotheek, is dit werkelijk ideaal.

Je houdt tijd over

Wanneer je ervoor kiest om je hypotheek af te sluiten via een hypotheekadviseur, zal hij of zij hier veel aandacht aan besteden. Zo zullen er al snel meerdere gesprekken tussen jou en de hypotheekadviseur plaatsvinden. De hypotheekadviseur dient je op de hoogte te stellen van het gehele financiële proces. Het kan zijn dat je op zijn minst 4 afspraken moet maken met een hypotheekadviseur, maar dit kunnen er ook meer zijn. Sluit je zelf je hypotheek af, dan kun je hier zelf voor gaan zitten en bespaar je ook de tijd die je anders kwijt zou zijn aan een hypotheekadviseur.

Wij wensen je veel succes met het afsluiten van je hypotheek.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners