1290
Vergelijken van een hypotheek loont!
Gepubliceerd: 17-06-2021

Gaat de hypotheekrente omhoog de komende tijd? Sommige experts denken dat er binnenkort een einde zal komen aan een periode waarin de rente op hypotheken historisch laag is. De belangrijkste reden hiervoor is de grote hoeveelheid geld die beschikbaar is omdat de Europese Centrale Bank nog steeds ervoor zorgt dat de rente laag blijft om de economie te beschermen.

Als het goedkoop is om geld te lenen, dan gaan investeringen immers meer eenvoudig. Ook de aanschaf van een huis is uiteraard een investering in je toekomst. Als het mogelijk is om voor lange tijd een hypotheek of te sluiten met een laag rentetarief dan realiseer je daarmee zekerheid. Een hypotheek vergelijken is dan ook altijd een goed idee. Gedurende de looptijd van een hypotheek, hebben ook kleine verschillen in rente een grote impact.

Zorg dat jij er klaar voor bent

Ben jij op zoek naar een eerste of een volgende woning? De huizenmarkt heeft altijd ‘golven’ gekend en momenteel is het een verkopersmarkt. Als koper moet je derhalve stevig in je schoenen staan en weten hoever je polsstok financieel reikt. Kijk daarvoor eens bij een onafhankelijke vergelijker van hypotheekrente. Daar kan je niet alleen de huidige hypotheekrente vinden, maar ook handige tools, waarmee je bijvoorbeeld de maximale hypotheek in jouw specifieke situatie kunt berekenen. Er bestaat nog steeds veel onduidelijkheid over hypotheken in ons land. Bereid je goed voor en zorg dat jij weet hoe het in elkaar zit en welke tarieven momenteel gelden.

inspiratiebrochures1.png

Een huis gevonden? Tijd voor een stappenplan!

Een hypotheek is in Nederland slechts mogelijk tot maximaal de marktwaarde van de woning, ook als de maximale hypotheek volgens de inkomensnorm hoger zou kunnen zijn. Hou er dus rekening mee dat je zaken als ‘kosten koper’ op een andere manier moet financieren. De volgende stap is de keuze voor een hypotheekvorm. Wat past het beste in jouw situatie? Een aflossingsvrij deel is niet altijd de beste keuze. Daarna komt het berekenen van de maandlasten. Denk eraan dat de overheid al bezig is om de aftrekbaarheid van hypotheekrente te beperken. Heb je alles op een rijtje staan? Vergelijk dan de rente van de hypotheken die het beste passen bij jouw specifieke situatie. Informeer jezelf ook over risico’s en in hoeverre een overlijdensrisicoverzekering zinvol is. Met een goede voorbereiding gaat het kiezen van de juiste hypotheek wel lukken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide