591
Makkelijk geld verdienen; Check je hypotheek!

Je hypotheek iedere maand betalen is iets wat vaak een automatisme is. Een extra aflossing af en toe is misschien het enige wat je extra doet. Verder zijn wij natuurlijk liever bezig met het creëren van een fijne plek en stijlvol huis. Maar toch kan het lonen om ook een keer in te zoomen op het betalen van deze maandlast? Zelf geen zin in of te weinig kennis, ook daarvoor hebben wij een oplossing. Lees snel verder!

Check de rente

Stijgende hypotheekrentes, dalende hypotheekrentes... Je hoort er van alles over. Het kan je wellicht onrustig maken en daardoor ervoor zorgen dat je maar geen actie onderneemt. Maar laat dit je niet weerhouden en uit het veld slaan. Welke hypotheekrente voor jou van toepassing is, is echt per geval verschillend.

Heb je lang geleden je hypotheek afgesloten? Het kan zijn dat je dan nog steeds een super hoge rente betaald. Je hypotheek oversluiten kan dan lonen. Bang dat je een boete moet gaan betalen? Dit kan soms erg meevallen wanneer het verschil tussen je huidige rente en de rente die mogelijk is, erg groot is.

Check de aflossing

Is je rentepercentage wat je nu betaalt opzich prima maar heb je afgelopen tijd behoorlijk afgelost? Ook dan is het interessant om eens in te zoomen op de mogelijkheden. Het kan zijn dat je rente dan in aanmerking komt om verlaagd te worden.

Hoe dit kan? Dat komt omdat je dan bij de bank in een zogenoemde andere risicocategorie terecht komt. Omdat de bank minder risico loopt, krijg jij korting op je rente. Hiervoor zul je wel je huis moeten laten taxeren, maar ook deze kosten kunnen vaak al snel uit ten opzichte van de besparing.

Help, de hypotheekrentes stijgen

Dan nog een laatste mogelijkheid om te besparen op je hypotheek. Als jij een fanatiek aflosser bent, zul je wel eens tegen het maximum bedrag -wat je zonder boete mag aflossen- aanlopen. Best vervelend, want je zou meer kunnen aflossen waardoor je maandlasten dalen.

Hoe je dit omzeilt? Een trucje wat best logisch is; Als de huidige rente op jouw hypotheek hoger zou zijn (iets waarvan de kans groot is nu de rentes weer stijgen) dan waartegen jij het hebt afgesloten dan mag je vaak extra aflossen. Dit komt omdat de bank het uitgeleende geld aan jou nu tegen hogere rente weer kan doorlenen.

Klinkt ingewikkeld? Snappen wij, want dat is het ook wel een beetje. De oplossing om wel voordeel te krijgen zonder zelf de boeken in te hoeven duiken? Schakel een goede adviseur in. Van Bruggen Adviesgroep is zo’n adviseur. Eerlijk, betrouwbaar én voordelig. Kunnen wij daarna weer extra in leuke woonspulletjes investeren. Ieder zijn ding!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners