1762
Verkoopstyling
Gepubliceerd: 12-10-2012 Laatste update: 02-03-2023

Omdat er geen tweede kans is voor een eerste indruk. Verkoopstyling is het verkoopklaar maken van uw woning volgens een speciale techniek en een deskundige manier van kijken naar uw woning.

Iedere woning heeft zijn eigen karakteristieken, opvallende en mooie punten, maar ook zijn minder fraaie punten. Door het benadrukken van al het goede wat een huis in zich heeft maak je kijkers enthousiast en geïnteresseerd. Een op de juiste manier gepresenteerde woning zal opvallen tussen de andere te koop staande woningen en zal eerder verkocht worden.

Warm welkom
Het visitekaartje van uw huis is uw voordeur, dus zorg dat deze er goed geschilderd en schoon uitziet. Voor een warm welkom aan de voordeur is het plaatsen van gezellige plantenbakken een goede manier om voor een juiste sfeer te zorgen. Het terras of de tuin knapt ook helemaal op met enkele frisse plantenbakken, wat de sfeer en de uitstraling van uw woning helemaal ten goede komt. Zet de vuilnisbakken uit het zicht!! Zorg dat uw hal er verzorgd en opgeruimd uitziet, hier krijgt de koper zijn eerste indruk van de sfeer in uw huis.

inspiratiebrochures1.png

Opruimen en styling
Een opgeruimd huis ziet er overzichtelijk en gezellig uit. Zowel binnen als buiten is het belangrijk dat het er opgeruimd en schoon uitziet. Hierdoor komt het huis beter tot zijn recht en zijn mensen niet afgeleid door rommel. Ze kunnen zich helemaal richten op het huis en fantaseren over hoe het zou zijn als zij erin zouden wonen. Laat de verkoopstyliste u hierbij helpen, en zij maakt van uw huis een grote etalage. Immers word je door een opvallend mooi gestyleerde etalage in een winkelstraat ook gestimuleerd om naar binnen te gaan en tot het doen van een aankoop.

Klussen
Wanneer er zaken kapot zijn aan of in uw huis is het raadzaam deze te ( laten ) repareren. Het huis krijgt hierdoor meerwaarde en ook de uitstraling komt beter tot zijn recht. Denk er ook aan om bijvoorbeeld kapotte lampjes te vervangen, oud behang of schilderwerk op te frissen, een oud douchegordijn te vervangen, een rommelige tuin op te knappen, enz. Met weinig middelen zijn deze zaken op te lossen, en ze zullen zeker een groot effect hebben. Deze uitgaven zult u voor uzelf moeten afwegen tegen het eventueel sneller verkopen van uw woning.Inrichting
De inrichting / aankleding van uw huis heeft veel impact op de uitstraling van uw huis. In een kleine woning kan het helpen om juist voor een andere meubelopstelling dan de gebruikelijke te kiezen, waardoor het voor het oog lijkt dat de kamer groter is. Soms is het noodzakelijk om meubelstukken of schilderijen weg te halen om voor een rustiger woonbeeld te zorgen. De verkoopstyliste helpt u ook op weg naar een rustig kleurgebruik in elke kamer. Eventuele kleuraccenten zijn dan aan te brengen met gekleurde woonaccessoires.

Licht en verlichting
Maak optimaal gebruik van het daglicht door de ramen zo min mogelijk te bedekken met gordijnen en/of planten. Waar licht is, is ruimte. De kamer komt ruimer, frisser en vriendelijker op de koper over. Tevens zorgt het binnenkomende daglicht voor een gezellige sfeer met zijn licht- en schaduwplekken. Tijdens een bezichtiging is het verstandig donkere hoekjes in uw huis te verlichten, hiermee verhoogt u de sfeer en zal de ruimte gezelliger op de koper overkomen.

Accessoires
Vaak hebben mensen in de loop der jaren allerlei accessoires verzameld, en zijn deze niet meer op elkaar afgestemd of gedateerd. We zijn eraan gewend geraakt, want we hebben ze nu eenmaal al jaren staan. Het werkt heel verfrissend om alle accessoires eens uit de kamer te halen, en opnieuw heel kritisch te bekijken welke accessoires u terug wilt zetten en welke u alvast inpakt. Soms is het beter op advies van de verkoopstyliste nieuwe accessoires aan te schaffen met als doel de woning actueler te maken. Houdt dan in gedachten dat deze accessoires uiteraard van uzelf zijn en u ze gewoon meeneemt als u gaat verhuizen.

Planten
Planten zorgen voor een levendig interieur en brengen sfeer in uw huis. Plaats wat frisse nieuwe planten in uw vensterbank, op een kastje, op tafel enz. Zorg dat uw tuinplanten er verzorgd bijstaan, want ook uw tuin oogt dan sfeervoller. Poot er eventueel nog wat frisse kleurige plantjes bij voor een optimaal effect.

Huisdieren
Heel veel mensen zijn bang of allergisch voor huisdieren. Zorg dat uw huisdieren bij een bezichtiging van uw huis tijdelijk elders ondergebracht worden. Het is ook niet verstandig om etenswaren of verzorgingsspullen van uw huisdier in huis ten toon te stellen. Lucht uw huis goed, en zorg dat de geur van uw huisdieren gecamoufleerd wordt met lekkere luchtjes van geurkaarsen of andere lekkere geurtjes. Niet iedereen is gecharmeerd van het hebben of ruiken van dieren in huis.

Verhuisdozen
Wek niet de indruk dat u al een ander huis gekocht heeft. Zet geen stapels verhuisdozen in huis.

Bent u al verhuisd? Een leeg huis maakt het voor potentiëe kopers lastig om zich een goed beeld te vormen van de grootte van de kamers. De verkoopstyliste heeft hiervoor nuttige tips om uw huis toch zo goed mogelijk te presenteren.

Makelaar
Als u een makelaar gaat inschakelen bij zoiets belangrijks als het verkopen van uw huis dan is het verstandig dat de verkoopstyling al reeds gedaan is. De makelaar zal fotos van uw huis maken, en wie wil niet dat zijn woning er wat presentatie betreft uitspringt tussen de andere te koop aangeboden huizen. Dit is uw aandeel om te zorgen voor een spoedige verkoop. Een investering van 500 euro kan soms een verschil van 5000 euro in de verkoopprijs betekenen.

Waarom de verkoopstyliste inschakelen als bewoners dit zelf kunnen doen ?
De ervaring leert dat iedereen te maken heeft met interieurblindheid in zijn eigen huis. Je bent gewend geraakt aan het meubelstuk waar je om heen moet lopen, en allerlei persoonlijke spulletjes her en der verspreid in het interieur storen je niet. De verkoopstyliste die bij u binnenkomt kijkt kritisch rond in en om uw huis, en kijkt als het ware door de ogen van een potentiële koper. Met een objectieve frisse blik van de verkoopstyliste, en door styling tips en adviezen worden huizen daadwerkelijk sneller verkocht. Het gaat erom dat kijkers door uw inrichting heen kunnen kijken en zich er hun eigen inrichting in kunnen voorstellen. Hoe makkelijker dat gaat hoe beter de verkoop verloopt.

Probeer eens wat uit in uw interieur. Misschien ontdekt u nieuwe, verrassende mogelijkheden! Komt u er zelf niet uit! Schakel dan mijn hulp in.

Door onze columniste Wilma Korrel

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide