1333
Tips en tricks bij het verkopen van je huis
Gepubliceerd: 20-05-2021 Laatste update: 13-07-2021

Wil je je woning verkopen? Hoewel dat in de huidige tijd relatief eenvoudig lijkt te kunnen, zitten er toch wel wat haken en ogen aan. Evenals aandachtspunten, die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden. Kun je wel wat tips gebruiken bij de verkoop van je woning? Lees dan verder!

Geschikte partij voor hulp bij de verkoop

Er zijn verschillende manieren om de verkoop van je woning aan te pakken. Je kunt dit zelf op poten zetten, mocht je er al enig verstand van hebben. Ook kun je ervoor kiezen om de hulp van een verkoopmakelaar in te schakelen. Houd er altijd rekening mee dat er toch al snel veel tijd in de verkoop gaat zitten: gedurende een langere periode komen er verschillende mensen over de vloer. Zo willen de nieuwe kopers vaak meerdere keren komen kijken in het huis. Wil je dit langdurige verkoopproces verkorten? Dan kun je je bewoonde of verhuurde woning verkopen middels een vastgoedspecialist die een snelle afhandeling hanteert. Dit is bijvoorbeeld een optie bij een pand verkopen Amsterdam, Utrecht, Leiden of een andere stad. Het werk wordt je op die manier uit handen genomen. Het is maar net wat jij de handigste manier van verkopen vindt.

Kennis van de markt

Hoewel je dus op verschillende manieren hulp kunt inschakelen bij de verkoop van je woning, is het toch ook verstandig om zelf kennis van zaken te hebben. Duik daarom in ieder geval eens in de markt: voor welk bedrag staan bijvoorbeeld soortgelijke woningen in de buurt te koop? Als je hier voorafgaand nog geen idee van hebt, doe je er goed aan om je hierover te laten informeren of om zelf op onderzoek uit te gaan.

inspiratiebrochures1.png

Moderniseer je woning

Als je je woning te koop gaat aanbieden, kun je de waarde verhogen door het huis te moderniseren. Zeker als het om een wat ouder huis gaat, kan dit een slimme zet zijn. Een vernieuwing aan de woning kan namelijk relatief goedkoop zijn in vergelijking met het bedrag dat omhoog kan worden gegaan bij de verkoop. Denk bij de modernisatie aan een nieuwe keuken of badkamer. Of pak de buitenkant van de woning aan, zoals de tuin of de gevels. Isolatie is ook een goede optie!

Frisse en tijdloze uitstraling

Mocht je de woning voorafgaand aan de verkoop nog wat op willen knappen, is het qua uitstraling belangrijk om een fris en tijdloos beeld aan te houden. Pas bijvoorbeeld op met opvallende kleuren of designs: dat valt zeker niet bij iedereen in de smaak. Je kunt maar beter denken aan een wat algemener jasje, dat vrijwel iedereen zal bevallen. Daarmee vergroot je je kansen op de huizenmarkt!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide