3227
Je huis verkopen
Gepubliceerd: 03-10-2017 Laatste update: 08-05-2022

In deze digitale tijd worden meer en meer markten naar de online wereld verplaatst. Zo ook de huizenmarkt. Maar om je aanbod tot een succesvolle verkoop te voltooien, vraagt een online verkoop wel een iets andere aanpak. Zo worden foto’s natuurlijk steeds belangrijker. En voor die foto’s hoef je echt geen expert in te huren. Nee, met deze tips maak je die foto’s gewoon zelf!

Verschillende perspectieven
Licht en ruimte zijn zo’n beetje de belangrijkste motieven van huizenkopers. Speel hier dus op in wanneer je foto’s aan het maken bent. Kies voor verschillende perspectieven in je kamer die de juiste kanten belichten. Ruimte creëer je bijvoorbeeld door een foto wat lager te nemen, zodat de vloer goed tot zijn recht komt. Neem je de foto juist van een helikopter perspectief, dan lijkt de kamer kleiner.

Focus op kleine dingen
Een absoluut pluspunt van foto’s ten opzichte van een huisbezoek is het feit dat je gemakkelijk kunt inzoomen op de details van je huis. Heeft je huis bijvoorbeeld mooie balken? Een plafond met dorische versiersels? Of een mooie vloer in de badkamer? Dan kun je die met foto’s lekker accentueren. Misschien hadden potentiële kopers dit tijdens een huisbezoek niet eens gezien!

inspiratiebrochures1.png

Kies voor natuurlijk licht
Hoe advanced de camera’s van vandaag de dag ook zijn, het beste licht blijft natuurlijk licht. Het maakt alles op de foto namelijk lichters, gladder en – last but not least – geeft geen lelijke schaduweffecten. Overigens hoef je geen spiegelreflexcamera in huis te halen voor goede foto’s in daglicht. Wist je bijvoorbeeld dat foto’s gemaakt met een iPhone X camera en natuurlijk licht zelfs voor persfotografie gebruikt worden?

Let op de achtergrond
Terwijl jij voornamelijk in gedachten hebt dat je een bepaalde ruimte of meubelstuk op de foto wilt krijgen, mis je waarschijnlijk een hoop dingen die van grote invloed zijn op de foto maar die je zelf niet ziet. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine rommeltjes op de achtergrond of een wanstaltige TL-lamp die de foto niet siert? Kijk door je huis met de ogen van vreemden, dan zie je wat er beter kan.

Speel met mogelijkheden van de camera
Een foto kan de realiteit net iets mooier maken dan het eigenlijk is. En daar hoef je echt niet voor te liegen. De camera’s die vandaag de dag op de markt worden aangeboden hebben erg goede lichtfilters, waarmee je ook zonder goed daglicht een goed kiekje maakt. Daarnaast kun je spelen met filters. Geen zorgen, dit zijn geen filters die je foto’s doen denken aan Instagram. Het zijn subtiele filters die het accent leggen op de voorwerpen die voor jou belangrijk zijn. Een spiegelreflexcamera biedt je veel gradaties, maar ben je niet in het bezit van een professionele camera? Dan heeft zelfs de nieuwe iPhone X subtiele lichtfilters die dichtbij de realiteit blijven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide