776
Huis verkopen met of zonder makelaar?
Gepubliceerd: 18-11-2022

Je huis verkopen, misschien wel het meest besproken onderwerp in de media van de afgelopen jaren. Menig makelaar adviseerde het, óf raadde het juist af. De huizenmarkt was namelijk oververhit, maar lijkt inmiddels een beetje af te koelen. Verandert dit iets aan de beste verkoopstrategie? Waar jarenlang een makelaar bijna overbodig leek, kan dit nu wel weer eens gaan veranderen. De vraag bij veel woonliefhebbers die ontstaat is dan ook; mijn huis verkopen, doe ik dat zelf of met een makelaar? Wij geven ons eerlijke advies.

Je huis kopen met een makelaar?

We kunnen allemaal vrij snel inschatten of we een woning mooi vinden of niet. Maar of er onder die prachtige houten vloer een goede fundering ligt? Dat ziet niet iedereen. Of dat scheve muurtje verrot is? Joost mag het weten. En dat is precies het punt waarom het goed is om zowel bij aan- als verkoop een makelaar in te huren. Ook wanneer je al ruimschoots ervaring hebt met het kopen van huizen, is het alsnog slim om een specialist in de hand te nemen. In Nederland zijn namelijk bijna alle makelaars ook écht kundig, let hierbij wel even op of de makelaar aangesloten is bij de NVM. Dan ben je er namelijk zeker van dat hij zijn diploma’s heeft behaald en aan alle vereisten voldoet.

En je huis vérkopen met een makelaar?

Dat je een extra zekerheid inbouwt met een makelaar bij aankoop, dat zien veel mensen wel. Een makelaar doet namelijk altijd een zorgvuldige inspectie voordat jij een bod doet. Maar ook bij een huis verkopen is de makelaar belangrijk, niet alleen omdat je dan zelf geen bezichtigingen hoeft te doen maar ook omdat hij of zij verreweg het beste de markt kan inschatten. Zij hebben toegang tot websites als Funda.nl en hebben daarnaast de beschikking over een groot netwerk. Zo kunnen zij middels stille verkoop jouw huis al aanbieden. Ook zijn zij meester in het onderhandelen waardoor ze zonder emotie de beste prijs voor jou eruit kunnen onderhandelen. Iemand bij ons op de redactie heeft onlangs haar huis verkocht met behulp van deze makelaar in Zeewolde, en zo zag de meerwaarde van haar huis verkopen op deze manier doordat haar uiteindelijke prijs vele malen hoger lag dan een vergelijkbare woning in de buurt.

Kortom, ook in een huizenmarkt waar woningen zichzelf lijken te verkopen is de expertise van een makelaar bij een huis verkopen meer dan welkom. Ze kunnen adviseren en onderhandelen, maar ook zekerheid bieden aan zowel koper als verkoper. Een zaak wat wel belangrijk is om vooraf te checken, is het gehanteerde tarief. Maak hier duidelijke afspraken over, zo voorkom je later gedoe.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide