874
Gemiddelde verkoopprijs woning in Nederland weer gestegen

Als jij van plan bent om je huis te verkopen en te verhuizen, heb je hoogstwaarschijnlijk wel een goede makelaar nodig. Waarom je zo nodig een makelaar nodig hebt bij het kopen van een huis? De huizenprijzen zijn namelijk super erg gestegen en ze gaan de komende tijd ook niet dalen. Jij hebt iemand nodig die goed kan onderhandelen. Benieuwd naar hoe erg de prijzen zijn gestegen? Lees dan verder.

Stijging is geen verrassing

Het is natuurlijk geen verrassing meer dat de huizenprijzen flink aan het stijgen zijn in Nederland. De huizenprijzen in Nederland zijn namelijk in het derde kwartaal van het jaar gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit is gestegen met wel bijna 20 procent. Dat is een flinke stijging natuurlijk. Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen wel stijgen en het aanbod juist slinkt. Tussen juli en september zijn er wel dertig procent minder huizen verkocht dan een jaar eerder.

De cijfers van NVM

Voor elke regio in Nederland heeft het NVM cijfers gepubliceerd over het aanbod, de gemiddelde verkoopprijs, aantal verkochte woningen en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Al deze cijfers zijn gebaseerd op de gegevens die makelaars hebben vrijgegeven en die bij de makelaarsvereniging zijn aangesloten.

Helmond één van de hoogste stijgers van Nederland

Maar hoe zit het nu in Helmond en omgeving? Daar ben je natuurlijk super benieuwd naar. De gemiddelde verkoopprijs in die regio is 420.000 euro. Dit komt dus neer op een stijging van 12,8 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal als een jaar eerder, die van 2020. Er werden ook in het totaal 1443 woningen verkocht. Dit is dus 29,7 procent minder dan vorig jaar. De woningmarkt in Helmond is dus net zo dramatisch als in de rest van het land. Toch moet je Helmond wel echt overwegen als jouw toekomstige woonplaats. Het is namelijk een super leuke stad en in de rest van Nederland zullen de huizenprijzen niet veel aangenamer zijn. Neem daarom een goede makelaar in arm en ga de strijd aan. Eentje zoals vb&t makelaars Helmond of Easie Helmond zal een goede optie zijn.Voor je het weet heb je wel een mooi paleisje voor een aardige prijs in Helmond.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners