1186
Een ‘no cure no pay’ makelaar, wat houdt dat in?
Gepubliceerd: 03-05-2021

Wanneer je op zoekt bent naar een geschikte makelaar kom je het vast wel eens tegen: makelaars die werken op basis van ‘no cure no pay’. Bij iQ Makelaars werken we ook volgens dit moderne principe, omdat we geloven in eerlijk advies en realistische verkoopprijzen. Maar wat houdt no cure no pay concreet eigenlijk in? En wat zijn de voordelen van no cure no pay bij het verkopen van een huis? Wij van iQ Makelaars leggen het je graag uit.

 Wat is no cure no pay?

No cure no pay betekent letterlijk ‘geen oplossing geen betaling’. Wanneer je kiest voor een no cure no pay makelaar, houdt dit dus in dat je pas hoeft te betalen wanneer jouw woning ook daadwerkelijk verkocht is. Bij veel traditionele makelaars worden opstart- en intrekkingskosten gerekend, waardoor je als klant een stuk minder sterk staat. iQ Makelaars doet hier niet aan. Wij vinden het belangrijk om eerlijk en toegankelijk te zijn, en daarom werken wij volgens het no cure no pay principe. Zo bieden we bijvoorbeeld altijd een gratis en vrijblijvende waardebepaling binnen 48 uur. Het team van iQ Makelaars gaat voor 100% klanttevredenheid en zet alles op alles om voor jou het beste resultaat te behalen. 

inspiratiebrochures1.png

Altijd eerlijk en realistisch advies

Vanuit onze no cure no pay werkwijze vinden we het bij iQ Makelaars belangrijk om eerlijk en realistisch advies te geven. We beginnen pas aan een klus wanneer we er ook van overtuigd zijn dat we de woning daadwerkelijk kunnen verkopen. Bij andere makelaars loop je het risico dat zij inzetten op een te hoge vraagprijs. Wanneer dit uiteindelijk tegen blijkt te vallen en je besluit de opdracht in te trekken, worden er vaak hoge intrekkingskosten gerekend. Als no cure no pay makelaar vinden we dit bij iQ Makelaars absoluut niet nodig. Doordat wij geen opstart- en intrekkingskosten rekenen zijn wij net zo gebaat bij een realistische vraagprijs als dat jij dat bent, en daardoor loop je bij iQ Makelaars ook minder risico. Op basis van de gratis waardebepaling en onze kennis van de lokale woningmarkt kunnen wij je altijd eerlijk advies geven over de verkoopprijs en andere aspecten van het verkoopproces. 

Courtage bij iQ Makelaars

De uiteindelijke vergoeding die je aan een makelaar betaalt wordt ook wel de courtage genoemd. Vaak wordt hiervoor een bepaald percentage over de verkoopsom gerekend; bij iQ Makelaars kan dit al vanaf 1% inclusief btw zijn. Wij werken niet met een vaste courtage omdat elke situatie uniek is, en we jou ook graag de ruimte willen geven om te bepalen wat je van ons verwacht. Via onze vrijblijvende waardebepaling kunnen we je meer inzicht geven in de uiteindelijke kosten. Uiteraard worden deze kosten dankzij onze no cure no pay werkwijze pas in rekening gebracht wanneer de woning ook succesvol verkocht wordt. 

Meer weten?

Bij iQ Makelaars zetten we altijd alles op alles om voor jou het beste resultaat te behalen. Dit uit zich niet alleen in onze no cure no pay werkwijze, maar bijvoorbeeld ook in het feit dat wij op zaterdag en in de avonduren beschikbaar zijn. Onze makelaars zetten altijd nét dat ene stapje extra. Het is dan ook niet voor niks dat onze klanten ons beoordelen met een 9,3 gemiddeld. Ben je benieuwd geworden naar wat iQ Makelaars voor jou kan betekenen, of wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan een kijkje op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide