2588
Zonder stress een huis kopen
Gepubliceerd: 26-12-2017

Ben je van plan in 2018 een huis te kopen, maar zie je op tegen de stress die het teweeg brengt? Wij hebben 5 tips om het proces prettiger te laten verlopen.

 

  • Verkoop je huis voordat je een nieuw huis koopt

2 woningen en daarmee 2 hypotheken kan heel veel stress geven. Ook nu het verkopen van een huis makkelijk lijkt is het belangrijk om de juiste volgorde te bewandelen. Wanneer je eigen huis is verkocht hoef je hier niet meer aan te denken en is deze belangrijke stap genomen.

  • Neem voldoende vrij

Ga er niet vanuit dat je naast je werk al het verbouwingswerk in de avond kan doen. Wellicht kan  het qua tijd wel, maar de energie zal een keer opraken. Plan voldoende tijd in voor een eventuele verbouwing zodat je niet 16 uur per dag in de weer bent. Ook in deze tijd is het belangrijk om rust te nemen. Houd jezelf ook goed in de gaten. Wanneer je over je grenzen gaat voel je dit in je lijf wanneer je je hier bewust van bent. Hoofdpijn, extreme vermoeidheid, pijn in je spieren of plotselinge duizeligheid zijn redenen om het direct rustiger aan te doen.

  • Probeer niet alles zelf te doen

Soms is het verleidelijk om alles zelf te proberen te doen. Op die manier denk je misschien geld uit te sparen. Er zijn echter genoeg klusjes waar een vakman veel sneller mee klaar is. Doordat je het uitbesteed aan iemand die het veel sneller doet en je daardoor minder vrij hoeft te nemen kost het je misschien zelfs minder geld. Daarnaast gebeurt het waarschijnlijk beter en zorgt het voor minder stress.

  • Maak een plan

Maak een plan met duidelijk mijlpalen. Wanneer je een goed overzicht hebt van wat, wanneer moet gebeuren geeft dit rust. Geef het plan genoeg flexibiliteit zodat je kunt schuiven waar nodig. Verbouwingen en verhuizingen lopen namelijk nooit zoals je hebt gepland.

  • Geniet

Vergeet niet af en toe te genieten. Een nieuw of ander huis is meestal een hele leuke, fijne en spannende gebeurtenis. Gebruik de koffiepauze om eens goed rond te kijken en alle voordelen van je nieuwe huis in je op te nemen. Prijs jezelf gelukkig met de hulp die je krijgt van familie en vrienden en geniet van hun gezelschap.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide