2448
Waarom Zeeland de ideale plek is om te wonen
Gepubliceerd: 18-11-2020

 Iedere provincie heeft natuurlijk iets moois en unieks. Zo heeft ook Zeeland een hoop moois te bieden. Niet alleen voor een bezoek, maar ook om te wonen! Hoewel je er misschien niet meteen aan denkt om even in Zeeland te gaan wonen, heeft het wel wat leuke voordelen in vergelijking met andere provincies. En je raadt het al, in dit artikel gaan wij deze voordelen bespreken. Want geloof ons, wonen in Zeeland is zo slecht nog niet!

 

Rust

Waar het wonen in andere provincies ontzettend druk kan zijn, is dit in Zeeland niet het geval. Dus als jij veel waarde hecht aan jouw rust, ben je in Zeeland op de juiste plaats. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Randstad, is dit een heel groot verschil. In Zeeland is niet alleen meer rust, ook is er een stuk meer ruimte in vergelijking met andere provincies. In Zeeland wonen er namelijk veel minder inwoners per vierkante kilometer, waardoor er meer ruimte ontstaat. Doordat Zeeland minder inwoners heeft, ontstaat er nog een groot voordeel: weinig files!Minder inwoners betekent namelijk ook minder auto’s, en dat leidt nauwelijks tot files. En dat is een flink verschil met wanneer je bijvoorbeeld het rijden in de Randstad gewend bent, waar de kans ontzettend groot is dat je regelmatig in de file staat. Wanneer je in Zeeland woont, hoef je dus niet extra vroeg je bed uit omdat je rekening moet houden met files. Je kunt hier namelijk meestal goed doorrijden, en dat willen we natuurlijk allemaal!

inspiratiebrochures1.png

Stranden om de hoek

Je kent het wel: urenlange files, overvolle parkeerterreinen en ontzettend druk. Dat is wat er gebeurd wanneer het in de zomer warm is en iedereen graag naar het strand wil gaan. In Zeeland heb je hier echter totaal geen last van, want je bent lekker dichtbij de kust. Of het nu gaat om een middagje zonnen, een strandwandeling of dineren in de buurt van de kust: het is allemaal mogelijk. Want hoe fijn is het om snel bij de kust te kunnen zijn? Je hoeft je dan ook niet druk te maken over het feit dat het te druk wordt, want er is niet één strand, maar meerdere. Denk aan bijvoorbeeld de stranden van Zoutelande, Vlissingen, Domburg, Westkapelle, Oostkapelle, Renesse en nog veel meer: als je in Zeeland woont heb je de stranden dus echt voor het uitkiezen. En dat is ontzettend fijn, vooral als de zomermaanden er weer aankomen. Zeeland is namelijk een van de provincies met de meeste zonuren, dus hier kun je als je in Zeeland woont optimaal gebruik van maken.

Huizen zijn goedkoop

Last but notleast: de woningprijzen. Tegenwoordig betaal je voor een huis flink wat geld. Vooral in bijvoorbeeld de Randstad betaal je momenteel al ontzettend veel geld voor een vrij basic huis. In Zeeland heb je dit probleem niet, want de prijzen voor huizen zijn hier in het algemeen een stuk goedkoper. Je krijgt hier echt waar voor je geld. Ben je geïnteresseerd in het wonen in deze mooie provincie? Dan is het goed om hier even rond te kijken. Wil je inspiratie opdoen? Kijkdan bijvoorbeeld eensbij de woning taxateur in Hulst.

Kortom, het is dus helemaal niet gek om het wonen in Zeeland eens te overwegen. Het heeft namelijk best wat voordelen in vergelijking met andere provincies. Als je echter totaal niet uit de buurt komt van Zeeland, kan het een grote en uitdagende stap zijn om hier te gaan wonen. Het kan namelijk een flinke switch zijn als jij totaal iets anders gewend bent. Weeg in dit geval voor jezelf echt de voor- en nadelen tegen elkaar af, om tot de juiste beslissing te komen. In ieder geval heb je bovenstaande voordelen alvast te pakken wanneer je besluit om hier te wonen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide