1849
Tips voor het kopen van een huis
Gepubliceerd: 18-12-2017 Laatste update: 21-02-2018

De economie groeit in een hoog tempo. We zien dit ook terug in de woningmarkt, die is weer enorm booming na de crisis van de afgelopen jaren. Momenteel is de vraag naar woningen zelfs hoger dan het aanbod. De rente staat historisch laag dus wil je verhuizen dan is het nu de perfecte tijd om een huis te kopen. Wij geven je een paar tips voor het kopen van een woning.

 

Tegenwoordig zien we dat de huizen als warme broodjes over de toonbank gaan. Zie je een leuk huis op Funda dan moet je er snel bij zijn want de kans is groot dat er al een aantal bezichtigingen voor jou zijn geweest. Zeker bij een courant huis met een gunstige prijs. Wanneer je een woning bezichtigt hebt en je bent helemaal verliefd dan wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een bod doen. Met een beetje pech zijn er meerdere kapers op de kust en vraagt de makelaar jou om direct een eindvoorstel te doen. Dit vraagt hij ook aan alle andere geinteresseerden die een bod willen uitbrengen. Uiteindelijk bespreekt de makelaar alle voorstellen met de verkoper en kan deze kiezen voor de gunstigste situatie. Leuk voor de verkoper maar minder leuk voor de koper want je bent dan snel geneigd maar iets hoger te bieden dan wanneer je de enige was geweest. Dit kan de uiteindelijke verkoopprijs van een woning behoorlijk doen stijgen.

inspiratiebrochures1.png

Ga je op zoek naar een woning, zorg er dan voor dat je goed beslagen ten ijs komt en dat je van te voren goed weet wat je te besteden hebt. Misschien is het zelfs nog beter als je al een offerte van de bank hebt liggen voor een bepaald hypotheek bedrag wat je maximaal mag lenen. Je kunt dan je voorstel zonder voorbehoud van financiering uitbrengen. Dit kan jou een streepje voorgeven bij andere bieders die dit voorbehoud wel in hun voorstel hebben staan. 

Ook is het belangrijk dat je een woning altijd een tweede keer gaat bezichtigen. Het is nou eenmaal zo dat je de tweede keer dingen ziet die je de eerste keer niet hebt gezien. Of dat een ruimte toch kleiner is dan je in eerste instantie had bedacht. Plan deze tweede bezichting op een ander tijdstip van de dag. Misschien ben je eerder op een rustig moment geweest maar is het begin of eind van de dag een stuk drukker in de straat of zijn er ineens veel minder parkeerplekken beschikbaar. 

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het nieuwste woningaanbod zodat je snel een bezichting kan inplannen? Stel dan een zoekopdracht in op Funda. Je kunt precies aangeven wat voor jou belangrijk is zoals de prijsklasse waarin je zoekt, of een woning wel of geen tuin heeft of misschien wil je wel een garage. Per mail wordt je dan automatisch op de hoogte gehouden als er een woning op de markt komt die aan jouw wensen voldoet. Zo kan je snel een bezichtiging inplannen en met een beetje geluk als eerste een goed bod neerleggen en in onderhandeling gaan met de verkopers.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide