1015
nieuwbouwhuis kopen

Of u een bestaande woning koopt of een nieuwbouw-woning, maakt misschien wel meer uit dan u denkt. We zetten helder de voor- en nadelen van een compleet nieuw huis ten opzichte van een bestaand huis op een rij.

Voordelen nieuwbouw

  • U betaalt minder (de koopprijs is immers vrij op naam, waar u bij een bestaand huis de kosten koper, circa tien procent, moet betalen)
  • Uw huis stijgt sneller in waarde (tijdens de bouw is een waardestijging van een ton al lang geen uitzondering meer)
  • De financiering is vaak makkelijker te regelen (al was het alleen maar omdat geldverstrekkers ook weten hoe snel nieuwe woningen in waarde stijgen...)
  • U heeft GIW-garantie (waardoor u voor enkele jaren een groot gevoel van zekerheid krijgt)
  • U heeft geen last van de vorige bewoners (met hun slechte smaak qua keuken, badkamer, tuin, enz.)
  • U heeft lagere onderhoudskosten
  • Uw huis is beter geïsoleerd (wat nogal kan schelen in de stookkosten...)
  • U maakt kans op een tophypotheek (in de zin van: met een heel lage rente, omdat banken nu eenmaal graag projectgewijs stunten met hun tarieven)

Nadelen nieuwbouw

  • U moet maar afwachten hoe de omgeving er uit gaat zien U bent maar al te vaak aan gemeentelijke willekeur overgeleverd (loting, economische gebondenheid, e.d.) U moet alles inrichten en kunt dus die mooie houten vloer niet overnemen (want die ligt er nog niet) Uw tuin is een modderpoel (dus dat wordt: kosten maken) U moet maanden wachten op de oplevering U bent afhankelijk van duur meerwerk om er een beetje rijke uitrusting in te krijgen

Voordelen bestaande bouw

  • U weet precies hoe de omgeving er uitziet U heeft geen last van gemeentelijke willekeur (loting, economische gebondenheid, e.d.) U kunt nog eens wat leuks overnemen van de vorige bewoners (zoals die mooie houten vloer) U hoeft de tuin niet helemaal van nul af aan in te richten U kunt er meestal snel in U woont niet in iets dat wel erg op een massaproduct lijkt U kunt van tevoren zien wie uw buren worden...

Nadelen bestaand huis

  • U betaalt meer (die ellendige kosten koper, circa tien procent) Uw huis stijgt minder snel in waarde De financiering is soms wat moeilijker te regelen U heeft garantie tot de deur (bij wijze van spreken dan) U kunt wel walgen van de smaak van de vorige bewoners (qua keuken, badkamer, tuin, enz.) U heeft hogere onderhoudskosten Uw huis is wellicht niet goed geïsoleerd (wat nogal kan schelen in de stookkosten.)GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.pngNieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners