1672
Koop een vakantiewoning in eigen land! 5 tips
Gepubliceerd: 29-07-2020

Een vakantiewoning in het buitenland kopen is hartstikke leuk, maar hoe vaak ga je er dan heen? Een vakantiewoning in eigen land is een veel beter idee! Daar kan je heen wanneer je maar wilt. Ook een onverwachts kort weekendje tussendoor. Of je verhuurt hem natuurlijk, zodat je je investering gemakkelijk terugverdient.

 

In dit artikel vertellen we je waar je op wilt letten bij het kopen van een vakantiewoning in Nederland.

inspiratiebrochures1.png

1: Wat is het budget?

Zoals bij iedere aankoop, kan je het beste eerst nagaan wat het mag kosten. Zo kan je eenvoudig selecteren op jouw prijsklasse en ben je geen tijd kwijt aan dromen over veel te dure woningen.

2: Eigen gebruik of verhuur?

Zorg dat je helder hebt voor jezelf waar je de vakantiewoning precies voor wilt gebruiken. Wil je er alleen zelf gebruik van maken of wil je de woning juist het hele jaar door verhuren? Een combinatie van eigen gebruik en verhuur is natuurlijk ook mogelijk.

3: Wat voor locatie past bij jouw wensen?

Dit is vooral van toepassing als je de vakantiewoning (ook) zelf wilt gebruiken. Ga na wat jij het liefst in de buurt van je vakantiewoning hebt, zodat je de perfecte locatie kan uitkiezen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Mooie (en rustige?) natuur om van te genieten
  • Wandel- en fietsroutes
  • Sportmogelijkheden
  • Een grote stad in de buurt
  • Culturele uitstapjes in de buurt
  • Gezinsuitstapjes in de buurt
  • Culinair aanbod in de regio
  • Bereikbaarheid met de auto en/of openbaar vervoer

Wat voor jou het zwaarste weegt is helemaal persoonlijk. Deze factoren hebben enorm veel invloed op hoeveel plezier je van je vakantiewoning hebt, dus neem de tijd om hier rustig over na te denken.

4: Voor de verhuur: hoeveel levert de woning je op?

Als je ook wilt verhuren, is het natuurlijk verstandig om na te gaan hoeveel de woning je kan opleveren. Is de locatie voor veel huurders aantrekkelijk? Zijn er voldoende faciliteiten in de buurt? Hoeveel slaapplaatsen kan je in de woning aanbieden?

En natuurlijk ook belangrijk: wat voor tarieven kan je rekenen en is de woning ook buiten het hoogseizoen interessant voor huurders?

5: Type woning kiezen

Als je duidelijk hebt waarom en waar je wat wilt kopen, is het tijd voor de volgende stap: voor welk type woning ga je? Een ouderwets knus huisje of juist strak en modern?

Iets kleins voor twee personen? Een ruime villa voor het hele gezin? Of een nog ruimere woning waar je gemakkelijk familiebijeenkomsten kan houden?

Daarnaast is ook de tuin een belangrijke. Er zijn vakantiewoningen te vinden die helemaal geen privétuin hebben, maar ook woningen waar je een lekker stuk grond voor jezelf hebt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide