Heb jij plannen om te gaan verhuizen en heb je kinderen of hoop je deze in de nabije toekomst te mogen verwelkomen in je gezin? Denk dan goed na voordat je op zoek gaat naar een nieuwe woning wat je woonwensen zijn. Voor gezinnen met kinderen zijn er veel zaken waar je op moet letten. Niet alleen voor de woning zelf maar ook in de omgeving. Wij geven je een paar handige tips.

 

Kijk vooruit!
Dat is gelijk ook de meest lastige van allemaal want niemand kan in de toekomst kijken. Ga je echter op zoek naar een woning en heb je plannen voor gezinsuitbreiding of inmiddels al een paar koters rondrennen dan is het belangrijk dat je woning al voorbereid is op de toekomst. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal kamers, zijn dit er genoeg of is de woning met een paar aanpassingen gemakkelijk uit te breiden met wat meer kamers? Maar niet alleen het aantal slaapkamers is iets waar je naar moet kijken. Een extra badkamer is ook geen overbodige luxe als je een wat groter gezinnetje hebt. Vooral tijdens het ochtend spitsuur kan een te volle badkamer al snel tot irritaties lijden. Een extra badkamer, bijvoorbeeld op de zolder bied dan uitkomst.

Naast de kamers is ruimte om het huis heen ook niet onbelangrijk. Kunnen de kinderen lekker in de tuin ravotten of moeten ze zich vermaken op een balkon van 3 bij 2. Een appartement met een paar kinderen is dus niet echt een verstandig besluit. Ook al ben je nu misschien nog met zijn tweetjes.. als je een kinderwens hebt is het verstandig om hier nu al rekening me te houden.

Wat is er in de buurt
Natuurlijk is het fijn als je een supermarkt om de hoek hebt, een huisartsenpraktijk of een tandarts maar net zo belangrijk is de ligging van de school. Hier moeten de kinderen straks dagelijks naartoe dus als deze een beetje in de buurt ligt is dat mooi meegenomen. Zeker als ze in de winter op de fiets moeten of als we weer eens getrakteerd worden op een westerstorm.

Naast de praktische zaken zoals scholen, huisarts of winkels is het dagelijkse vertier natuurlijk ook een dingetje waar je even naar moet kijken. Wanneer ze ietsje groter worden en lekker buiten kunnen spelen, zodat jij ook even je handen vrij hebt, is het fijn als er ook wat te doen is in de omgeving. Een speeltuin, voetbalkooi of voor de wat grotere kids misschien een sportschool.

Wil je gaan verhuizen denk dus goed na over de toekomst, wat zijn je wensen en wat past het best bij jouw toekomstige situatie.

Ook leuk om te lezen