1184
Bijzondere woonplaatsen waar je misschien nog niet aan had gedacht
Gepubliceerd: 11-12-2020

De woningmarkt in Nederland kan behoorlijk overspannen zijn. Op de meest populaire plekken gaan kleine huizen voor enorme bedragen van hand tot hand, en is overbieden eerder regel dan uitzondering. We lijken allemaal op dezelfde plek en in eenzelfde soort woning te willen wonen.

Alhoewel… Willen we dat, of denken we dat te willen? Als we eens op andere plekken gaan kijken, plekken waar we misschien nog nooit van hadden gehoord, komen we dan ook niet van alles tegen wat minstens zo mooi en prettig wonen is? De makelaars Zeeuws Vlaanderen kunnen je bijvoorbeeld de mooiste plekjes in dit gebied laten zien, dat door heel veel Nederlanders over het hoofd lijkt te worden gezien.

Er is leven buiten de Randstad

Wie gewend is om binnen de Randstad te wonen, is al snel geneigd om ook hier te gaan zoeken als het tijd is om een nieuw huis te gaan betrekken. Dit is de plek waar zij zich comfortabel voelen, dit is de plek waar alles binnen handbereik is, dit is de plek die lekker centraal gelegen is.

inspiratiebrochures1.png

Dit is echter ook de plek waar het nooit echt stil is. Waar inderdaad heel veel voorzieningen zijn, maar waarvan zij maar pakweg 5% ook echt gebruiken. De plek die centraal gelegen is, maar waar ook dagelijks files staan. Waar je met een beetje pech over een stukje van tien kilometer rustig een uur kunt doen, omdat duizenden anderen precies tegelijk met jou hetzelfde stukje willen afleggen. De plek waar de huizenprijzen maar blijven stijgen, waar woningen die op de markt komen, hoe klein of versleten ook, vaak al verkocht zijn voor zij goed en wel te koop zijn. Voor een bedrag dat ook nog eens boven de vraagprijs ligt. De plek waar iedereen zegt te willen wonen, maar waar de meeste mensen feitelijk nog nooit echt kritisch over hebben nagedacht. Want willen zij hier echt wonen, heeft deze plek echt zoveel voordelen? Of zijn er misschien plekken binnen Nederland waar het lijstje voordelen nog veel langer kan zijn, zo lang dat het lijstje met eventuele nadelen ruimschoots gecompenseerd wordt?

Heb je al eens aan Zeeuws-Vlaanderen gedacht?

Nu we al lang niet meer iedere dag naar het werk moeten, en thuiswerken meer en meer normaal wordt, zijn we voor onze woonplaats minder afhankelijk van de plek waar ons werk zich bevindt. Iedere dag twee uur in de auto zitten is niet fijn, maar als je de helft van de week thuis kunt werken is een wat langere reistijd een stuk minder erg. Dat geeft ruimte voor nieuwe mogelijkheden, buiten de Randstad. Zoek het eens wat meer aan de randen van ons land, in Zeeuws-Vlaanderen bijvoorbeeld. Hier heb je nog volop ruimte, liggen de huizenprijzen stukken lager en vind je misschien wel dat droomhuis met prettig uitzicht dat in de Randstad onbereikbaar is. Je kunt er kiezen uit verschillende steden en dorpen, ga bijvoorbeeld eens langs bij een makelaar Retranchement. Een prachtig dorp voorzien van een aarden wal die rondom loopt, zodat je het gevoel hebt in het decor van een historische film terecht te komen. Tegen de Belgische grens, met het strand op een steenworp afstand. Al eens overwogen? Vast niet. De hoogste tijd om er eens een kijkje te gaan nemen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide