280
Hoe richt je je nieuwe huis correct in?

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Dan moet je dit goed organiseren om stressvolle situaties te vermijden. Ook heb je te maken met een nieuwe indeling van de woning, wat weer een gepuzzel gaat worden met het opnieuw plaatsen van de ingepakte spullen. Daarom is het handig om dit vooraf in te delen, zodat je precies weet welke spullen waar komen te staan. In dit artikel lees je een aantal handige tips om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen. 

Wat nodig tijdens een verhuizing?

Voordat je gaat verhuizen is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. Denk aan het aanschaffen van genoeg verhuisdozen en de mogelijkheid om de spullen goed te verpakken in noppenfolie, papier of oude kranten. Op deze manier raken de spullen ook niet beschadigd, wanneer je de spullen van de ene woning vervoert naar de andere woning. Daarnaast is het handig om vooraf een indeling te hebben gemaakt welke spullen waar komen te staan, zodat je de dozen direct op de juiste plek kunt zetten. Dit scheelt weer tillen.

Maken van keuzes

Door de jaren heen verzamelen mensen spullen, die uiteindelijk weinig tot niet meer worden gebruikt. Een verhuizing is een goed moment om door deze spullen heen te gaan en na te gaan of je deze spullen ook daadwerkelijk meeneemt naar de volgende woning. Zo kan je spullen weggooien, maar kan je ook de spullen naar de kringloop of recyclewinkel brengen. Op deze manier kun je andere mensen blij maken met jouw oude spullen.

Efficiënt inpakken 

Tijdens een verhuizing is het verstandig om efficiënt om te gaan met de ruimte in de verhuisdozen. Lukt dit niet, dan kan je altijd nog verhuisdozen kopen. Door de zware spullen onderop te plaatsen en de lichtere spullen daarboven, maak je efficiënt gebruik van de ruimte die beschikbaar is. Daarnaast is het handig om de spullen die bij elkaar horen, zoals spullen vanuit de keuken, woonkamer of slaapkamer, bij elkaar in één doos te doen. Op deze manier weet je precies in welke doos welke spullen zitten. Dit is handig tijdens het uitpakken en loop je ook niet te zoeken naar specifieke spullen.

Het maken van een noodpakketje

Als laatste tip is het handig om een noodpakket te maken met spullen die je direct nodig hebt. Hierbij kan gedacht worden aan toiletpapier of afwasmiddel. Zo heb je de spullen snel en gemakkelijk bij de hand. 

Uiteraard zijn er nog andere zaken waaraan je kunt denken tijdens een verhuizing. Door rustig alles door te nemen en georganiseerd te noteren, verzeker jij jezelf dat de verhuizing vlekkeloos verloopt en dat de nieuwe woning correct wordt ingedeeld. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners