10
ma, aug

Het is iets dat steeds meer mensen doen: het huren van een opslag. Opslagboxen kunnen in diverse situaties erg handig zijn. Lees hier hoe en waarom een eigen opslagbox ook voor jou een oplossing zou kunnen zijn.

 

Geen stress bij een ingrijpende verhuizing

In een ideaal scenario is een verhuizing een kwestie van spullen van A naar B brengen. De praktijk is helaas vaak anders. Soms moet je namelijk een bepaalde periode overbruggen, bijvoorbeeld wanneer je jouw huis al hebt verkocht en je woning al overgaat naar de nieuwe eigenaar, terwijl je jouw nieuwe huis nog niet kunt betrekken. Wat moet je dan met al jouw spullen? In dit geval biedt je eigen opslagbox uitkomst. Je kunt altijd een box huren voor een periode die jou uitkomt: of het nu om enkele weken gaat, of misschien wel om een jaar.

Extra ruimte die je in je huis niet hebt

Niet iedereen heeft de luxe van een grote bergzolder, een garage, schuur of een extra kamer. Toch verzamelt iedereen in de loop der jaren meer en meer spullen. Wil jij bepaalde spullen bewaren omdat je ze eens in de zoveel tijd nodig hebt, maar heb je eigenlijk geen ruimte om ze thuis op te slaan? Huur dan een opslagbox. Er is bijna altijd wel een box bij jou in de buurt. Dit is de perfecte manier om spullen die je eens in de zoveel tijd nodig hebt op te slaan zonder dat ze in de weg staan of onnodig ruimte bij jou thuis in beslag nemen.

Veilig opslaan van waardevolle spullen

Wie waardevolle spullen op wil slaan, kan thuis een kluis aanschaffen. Toch blijft je huis vatbaar voor inbraak. Bij een opslagbox zit dit anders. Opslagboxen zijn goed bewaakt en bovendien zeer goed afgesloten. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor het opslaan van waardevolle spullen. Het mooie is dat je altijd de keuze hebt uit diverse formaten boxen. Heb je niet veel op te slaan, dan heb je aan een paar vierkante meter genoeg. Gaat het om zeer grote spullen, of grote hoeveelheden, dan heb je altijd de mogelijkheid om een box te huren met de inhoud die jij nodig hebt.

De uitzet voor de kinderen

Heb je kinderen die in de redelijk nabije toekomst uit huis gaan en op zichzelf gaan wonen, dan wil je dat zij een goede start maken. Voor jongvolwassenen die het huis uit gaan, is het leven al duur genoeg. Wat doe je met je oude meubels? Wanneer je een nieuwe bank koopt, doe je vaak je oude bank weg. Je verkoopt hem of schenkt hem aan de kringloop, maar misschien zou je wel anders willen. Misschien zou je willen dat je inventaris kon bewaren zodat je kind/kinderen dit later kunnen gaan gebruiken in een eigen woning.  Waar laat je al die spullen echter? In je eigen opslagbox, uiteraard. Het opslaan van deze inventaris is, zelfs wanneer je dit voor meerdere jaren doet, vaak nog voordeliger dan het opnieuw aanschaffen hiervan.

Ook leuk om te lezen