521
Helpen met een verhuizing: hoe kun je goed bijdragen?

Een verhuizing is altijd weer een grote klus. Zijn er binnenkort vrienden of familieleden die gaan verhuizen? Je doet er goed aan om je kennissen hierbij te helpen. Misschien vragen ze zelf al om hulp. Anders is het een idee om hulp aan te bieden. Hoe je precies kunt bijdragen tijdens zo’n verhuisdag? Dit zijn slimme tips!

Extra vervoer regelen

De kans is groot dat de mensen die gaan verhuizen al een vervoersmiddel hebben geregeld. Een busje of een grote auto. Maar in de praktijk is het vaak het geval dat hier toch niet alles in blijkt te passen. Daarom kun jij wellicht ook een bus huren, uiteraard in overleg met je kennissen. Zo kunnen er meerdere vervoersmiddelen per keer in actie komen, waardoor de verhuizing sneller kan verlopen. Ook als je vriend of familielid geen rijbewijs heeft, kun je hem of haar op deze manier absoluut helpen.

Sjouwen en tillen

Waar een verhuisdag met name uit bestaat? Sjouwen en tillen! Probeer hier dan ook zo goed mogelijk bij te helpen. Neem geen afwachtende houding aan, maar ga liever actief aan de slag. Anders hebben de verhuizers immers niet veel aan jouw hulp. Misschien is het een idee om alvast eerder naar de nieuwe woning te rijden, als je niets meer te doen hebt. Met een bestelauto huren kun je de eerste lading alvast gaan uitladen: dat is nog een voordeel aan het verhuizen met meerdere wagens. Vraag ook gerust of er nog zware meubels zijn die moeten worden verplaatst. Misschien ben je zelf niet helemaal op de hoogte van alle spullen die nog uit het huis moeten worden gehaald. Een verhuisdag verloopt nu eenmaal chaotisch, dus je kunt maar beter zo goed mogelijk blijven communiceren.

Coördineren

Als je merkt dat de verhuizers met name met het sjouwen bezig zijn, is het wellicht een idee om je ook wat meer op de coördinatie te storten. Zeker als je even moe bent van het tilwerk. Je kunt als buitenstaander het overzicht wellicht makkelijker behouden, en in de gaten houden hoe de verhuizing verloopt. Koppel dit terug aan de verhuizers, die zo ook weer op de hoogte zijn. Het is uiteraard niet per se de bedoeling dat je volledig de leiding neemt, als hier niet om is gevraagd. Daar moet je dan weer mee oppassen, om irritaties te voorkomen.

Eten en drinken verzorgen

Wat vaak wordt vergeten bij een verhuisdag? Eten en drinken. Het is echter een zware activiteit, wat het zo belangrijk maakt om toch wat te nuttigen na verloop van tijd. Hier kun je wellicht bij helpen: neem eten en drinken mee. Denk aan bolletjes en wat beleg, evenals wat pakken sap of water. Het hoeft allemaal niet te ingewikkeld te zijn, maar het is wel prettig om met een gevulde maag aan de slag te gaan.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners