951
van interieur tot exterieur
Gepubliceerd: 01-09-2016

Schoonheid komt van binnen en van buiten. De buitenkant geeft in de meeste gevallen een perceptie over de binnenkant. Deze perceptie kan natuurlijk heel anders zijn dan de werkelijkheid. Dergelijke vooroordelen hebben wij niet alleen over mensen maar dit geldt ook voor woningen. Een woning die er van de buitenkant slecht onderhouden uit ziet kan van binnen prachtig zijn ingericht en perfect zijn onderhouden. In eerste instantie wordt de woning meteen afgeschreven zonder kennis over de binnenkant.

Presentatie is erg belangrijk en een mooie binnenkant en buitenkant van een woning vormen niet alleen de perceptie maar laat een woning ook in waarde doen stijgen. Staat er een verhuizing op de planning naar een woning waar de buitenkant niet goed onderhouden is of als u binnenkort uw huis wilt verkopen hebben wij een aantal goede tips om een echte eyecatcher te maken van de woning. Wacht nog even met het bellen van een verhuisbedrijf en maak uw woning meer waard met het volgende:

Gevelwerken uitvoeren
Door de jaren heen zal de gevel van een woning er niet meer zo nieuw uitzien als toen de woning net is gebouwd. Door vuil, slijtage en begroeiing krijgen de meeste gevels een grauw uiterlijk. Wanneer iemand in de buurt zijn gevel laat reinigen is het contrast dan ook meteen duidelijk. Ook wanneer uw woning aan de buitenkant met hout is afgewerkt kan dit opnieuw geschilderd of vervangen worden. De woning ziet er weer uit alsof deze net is gebouwd. Met een fris uiterlijk maak je een goede indruk. Het is daarom niet ongewoon dat buren er een voorbeeld aan nemen en ook hun gevel laten reinigen.

banner-woontrends-2024-mag.png

Het vernieuwen van het dak
Een dak kan tientallen jaren meegaan maar heeft op den duur ook zijn beste tijd gehad. De dakbedekking van vroeger kan ook niet op tegen de hedendaagse technologie. Met enorm veel materiaalsoorten, kleuren soorten afwerkingen is er geen gebrek aan keus. Een dakdekker zal u precies kunnen vertellen wat nu de populaire keuzes zijn. Het vervangen van de dakbedekking hoeft niet eens veel te kosten. Een dakdekkersbedrijf kan namelijk binnen enkele dagen alle dakwerken uitvoeren. Het resultaat is een perfect uitziend exterieur. In combinatie met gevelreiniging zal de woning vele jaren jonger lijken en zal de perceptie over de buitenkant een stuk positiever zijn.

Schilderwerk
Als de woning van de buitenkant geverfd is zal het voor de vraagprijs van de woning kunnen schelen wanneer u de verflaag zelf laat vernieuwen. Schilders kunnen binnen enkele dagen de gehele buitenkant van uw woning onder handen nemen. Dit wordt meegenomen in het taxatierapport en maakt de verkoop van de woning natuurlijk ook makkelijker voor de makelaar.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide