386
Aan welke vereisten moet een verhuisbedrijf voldoen?

Verhuizen kan een hoop stress met zich mee brengen. Je komt er bij een verhuizing vaak achter hoeveel werk het is om alles netjes in te pakken, leeg te halen en te verplaatsen naar de nieuwe woning. Het inhuren van een verhuisbedrijf kan veel van deze stress besparen. In dit artikel vertellen we je meer over wat verhuisbedrijven precies doen en waar ze aan moeten voldoen. Ga jij binnenkort verhuizen? Lees dan snel verder.

Wat doet een verhuisbedrijf? 

Een verhuisbedrijf voert verschillende taken uit die komen kijken bij een verhuizing. Deze taken bestaan onder andere uit het inpakken van breekbare spullen (denk hierbij aan servies of vazen), het inladen van grote meubels, het in en uit elkaar zetten van kasten en het positioneren van meubels in het nieuwe huis. Je kan je voorstellen dat veel van deze taken nogal arbeidsintensief en tijdrovend zijn om zelf te doen. Daarom is het handig om dit door getrainde professionals te laten doen. 
 

Wat kost het inhuren van een verhuisbedrijf?

De kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf variëren sterk. Het grootste verschil in prijs zit hem in de optie om een Erkend verhuisbedrijf in te huren, of een niet erkend verhuisbedrijf. Hier hoeft lang niet altijd in kwaliteit veel verschil in te zitten, maar Erkende Verhuizers voldoen aan de opgestelde kwaliteitseisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Doordat zij aan deze eisen voldoen, zullen zij in de regel ook wat duurder zijn dan verhuisbedrijven die hier niet aan voldoen. Een ander element dat van invloed is op de kosten is de plek waar het verhuisbedrijf gevestigd is en waar ze naartoe moeten komen. Een verhuisbedrijf in Utrecht of een verhuisbedrijf in Eindhoven zullen andere kosten rekenen voor een verhuizing dan die in Amsterdam plaatsvindt. De voorrijkosten die daarbij gemaakt worden, zijn van invloed op de prijs. Ook speelt de omvang van de verhuizing een rol bij de prijsbepaling. Wanneer je een groot huis hebt met veel spullen, zal dit meer tijd in beslag nemen dan bij een klein appartement. 
 

Boeken van een verhuisbedrijf

Verhuisbedrijven zijn vaak druk bezet. Hierdoor is het van belang om ruim voordat de verhuizing plaatsvindt, je een verhuisbedrijf alvast boekt. De norm is om 4 tot 5 weken van te voren al een bedrijf te benaderen om ze beschikbaar zijn. Vaak is het laatste weekend van de maand het meest gewild. Dit heeft te maken met de overgangsperiode van huizen. 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners