1920
verhuizen

Verhuizen een ramp? Nee joh, helemaal niet! Met een juiste voorbereiding en een portie goede zin is verhuizen juist super leuk. In dit artikel vertellen we hoe je met plezier aan je verhuizing begint.

Een nieuw huis
Heb je net een nieuw huis gekocht en zie je erg tegen de verbouwing, het inpakken en het verhuizen op? Dat is helemaal nergens voor nodig. Verhuizen kan juist hartstikke leuk en gezellig zijn met vrienden en familie. Bovendien begin je weer aan een nieuw hoofdstuk in je leven, geniet daarvan!

Een praktische verhuis checklist als goede voorbereiding
Een van de belangrijkste zaken voor een zorgeloze verhuizing is een goede voorbereiding. Weet wat je te doen staat, wie je wanneer nodig hebt en in welke volgorde je te werk gaat. Handig hiervoor is een speciale verhuis checklist. Hierin kun je vanaf een aantal weken voor de verhuizing, tot aan de aankomst in je nieuwe huis zien wat je allemaal te doen staat. Dit geeft ontzettend veel rust en zorgt dat je met een gerust hart aan de verhuizing kunt beginnen.

Haal leuke herinneringen op
Vanaf het moment dat je de verhuisdatum weet kun je al beginnen met pakken. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar is juist super leuk om te doen. Begin met uitzoeken van de oudste spullen en je bent de hele middag zoet met het ophalen van leuke herinneringen. Oude kleertjes, leuke tekeningen of misschien wel een cadeautje van je eerste date.

Een originele familiedag
Komt de verhuisdatum dichterbij, dan wordt het tijd om hulp in te schakelen van familie en vrienden. Steeds meer dozen moeten worden ingepakt en het is een hele klus om dat allemaal zelf te doen. Plan een dag in met vrienden of familie, zet een muziekje aan, zorg voor lekkere hapjes en trakteer aansluitend op een BBQ en heerlijke drankjes. Een leuke en originele dag samen met vrienden en familie is het resultaat.

Nieuwe plek, nieuwe omgeving
Vergeet natuurlijk ook niet al lekker te fantaseren over de inrichting van je nieuwe woning. Bezoek woonboulevards, struin inspiratiesites af en maak zelf een moodboard. Heb je kinderen? Laat ze dan zelf meedenken over de inrichting van hun slaapkamer. Zorg voor knutselspullen zodat ook zij een mooi moodboard kunnen maken.

Besteed de zware taken uit
Natuurlijk is verhuizen ook hard werken. Maar door slim om te gaan met taken die je kunt uitbesteden maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Wat dacht je bijvoorbeeld van het inhuren van een verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Aad de Wit, voor het vervoeren van al je spullen en meubilair? Hierdoor hoef je zelf niet iedere keer op en neer te rijden tussen je oude en nieuwe huis. Bovendien kun je die tijd weer aan andere dingen besteden.

Zo zie je maar weer dat verhuizen niet enkel kommer en kwel is. Het is juist hartstikke leuk en gezellig, als je maar voor een goede voorbereiding zorgt en altijd blijft lachen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners