Ga je verhuizen naar Amsterdam of staat er een verhuizing binnen de grote stad op de planning? Geweldig nieuws! Het is niet voor niets dat het aantal inwoners van deze mooie stad ieder jaar weer blijft stijgen. Maar verhuizen in Amsterdam is natuurlijk een flinke onderneming. Waar een gewone verhuizing je al flink wat tijd en werk kost is een verhuizing binnen of naar een grote stad vaak nog wat lastiger. We geven je dus ook graag een aantal handige tips zodat je zeker bent dat je niets vergeet en dat die verhuizing lekker soepeltjes verloopt.

 

  1. Geef je verhuizing op tijd door

verhuizen in Amsterdam werkt net zoals iedere andere stad: je moet je verhuizing op tijd doorgeven aan de juiste instanties. Geef je verhuizing door bij de Gemeente Amsterdam via de website; in veel gevallen is je verhuizing binnen 24 uur verwerkt. De gemeente Amsterdam geeft jouw nieuwe gegevens vervolgens ook door aan andere instanties.

  1. Breng de buren op de hoogte

Breng zowel je oude als je nieuwe buren op de hoogte van je verhuizing. De oude buren kunnen je bijvoorbeeld een handje helpen wanneer nodig (of in de binnenstad waar je vaak samen een trap deelt de trap vrijhouden) en de nieuwe buren kunnen zichzelf vast voorbereiden op jouw komst!

  1. Slim inpakken

Begin op tijd met het inpakken. Het is vaak een flinke taak en een vroeg en vlot begin kan er alleen maar voor zorgen dat de verhuizing zelf soepeler verloopt. Houdt natuurlijk ook rekening met de grootte van de nieuwe woning. Heb je meer ruimte, dan is het natuurlijk helemaal prima. Maar heb je minder ruimte, dan wil je misschien nadenken over een selectie spullen en meubelstukken die je wellicht achter zou willen laten. Vergeet natuurlijk ook de verhuismaterialen niet! Schaf deze op tijd aan zodat je lekker vlot kunt beginnen.

  1. Werk met coderingen

Schakel je een verhuisbedrijf in? Dan is het makkelijk om met coderingen te werken zodat de verhuizers precies weten waar bepaalde meubelstukken moeten komen te staan. Op deze manier houdt je de ruimte vrij voor de verhuizing en kun je jezelf focussen op het inpakken van spullen.

  1. Kijk naar je toeslagen en eventuele belastingen

Woonde je eerst buiten de stad en ga je nu verhuizen naar Amsterdam? Kijk dan even hoe het zit met eventuele lokale belastingen en toeslagen die je op dit moment ontvangt. Blijft je reisvergoeding bijvoorbeeld nog hetzelfde? En hoe zit het met de huurtoeslag en de hondenbelasting? Een goed voorbereid mens telt voor twee!

Ook leuk om te lezen