173
5 manieren om inboedel op te slaan bij een verhuizing
Gepubliceerd: 25-01-2024 Laatste update: 24-01-2024

Tijdens een verhuizing besef je ineens hoeveel spullen je hebt. Heel vaak zijn daar ook spullen bij die je niet meer nodig hebt. Het kan ook zijn dat je gaat verhuizen naar een tijdelijke woning, voordat je naar je nieuwe huis verhuist. Of dat je gaat verhuizen naar een kleinere woning. Allemaal situaties waarin je behoefte hebt aan opslagruimte, ervan uitgaande dat je deze spullen niet weg wilt doen. 

Welke opties heb je qua opslagruimte, wanneer je gaat verhuizen? Wij denken graag met je mee en delen in dit blog vijf opties om je meubelen en andere spullen tijdelijk op te slaan!

1 Tijdelijke inboedelopslag huren via het verhuisbedrijf

De meest ideale optie om je inboedel op te slaan is bij het verhuisbedrijf die jou gaat helpen met verhuizen. Tijdelijk inboedel opslaan bij een verhuisbedrijf heeft als grote voordeel dat ze de inboedel mee kunnen nemen tijdens of na het verhuizen. Regel je ergens anders opslagruimte, dan zul je zelf voor het transport moeten zorgen. Beschik je niet over een grote auto, aanhanger, of een ander vervoermiddel waarmee je de meubelen kunt verplaatsen, dan zul je iets moeten huren of lenen. 

inspiratiebrochures1.png

2 Self-storage

Self-storage heeft de laatste jaren een grote opmars gemaakt. Op vrijwel elk (groot) industrieterrein zijn tegenwoordig self-storagegebouwen en bedrijven te vinden. Self-storage heeft zo zijn voordelen. Zo kun je ten allen tijde bij je opgeslagen meubelen en spullen, omdat je een eigen sleutel, dan wel toegangscode hebt. Vaak zijn de ruimtes ook flexibel te huren, wat ze ook ideaal maakt voor kortdurende opslag. Als is langer huren over het algemeen relatief goedkoper. 

3 Containeropslag

Een ander alternatief, wat lijkt op self-storage is containeropslag. Hierbij huur je een container die goed afgesloten kan worden en die je tevens kunt verzekeren. De container wordt in de meeste gevallen opgeslagen op het terrein van het bedrijf waar je van huurt, maar in sommige gevallen kun je de container op een voorkeurslocatie laten plaatsen, zoals bijvoorbeeld op het erf van je nieuwe huis. In het geval van een eigen locatie, is het gebruikelijk dat je zelf verantwoordelijk bent voor de verzekering van de container en de inboedel die je er in bewaart. 

4 Opslaan bij vrienden en familie

Een (vaak) goedkopere of zelfs gratis optie om inboedel op te slaan, is bij vrienden of familie. Deze optie is helaas niet voor iedereen weggelegd aangezien niet iedereen ruimte heeft om grote meubelen en andere inboedelstukken op te slaan. Heb je deze mogelijkheid wel, dan is deze zeker aan te raden. Het is ten slotte een fijne gedachte dat jouw waardevolle spullen opgeslagen liggen bij iemand die je de spullen volledig toevertrouwd. 

5 Opslaan in je nieuwe garage of schuur

De laatste optie is om je inboedel op te slaan moet voldoen aan de volgende randvoorwaarde: je hebt een nieuw huis gekocht mét een garage of schuur. Heb je géén garage of schuur, dan ben je veroordeeld tot één van de bovenstaande vier opties. 

Het moge duidelijk zijn dat deze optie de voorkeur heeft boven de andere vier, als je wel een garage of schuur bij je nieuwe huis hebt gekocht. Waarom? 

  • Het is gratis. 
  • Je hebt je spullen altijd binnen handbereik. 
  • Je bespaart tijd, wanneer je je spullen een definitieve plek wilt geven. 

Conclusie

In dit blog hebben we je vijf opties gegeven voor inboedelopslag. Heb je de mogelijkheid om de spullen naast je nieuwe huis op te slaan in de schuur of garage, dan heeft dat de voorkeur. Opslaan bij vrienden en familie zijn een goede tweede, maar als dat niet mogelijk is zijn er ook betaalde mogelijkheden. Overleg bijvoorbeeld met je verhuizer of daar opslaan mogelijk is of huur ruimte in de vorm van self-storage of een container.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide