99
Tropisch tintje thuis dankzij bromelia

Droom je van een tropisch tintje in je interieur, maar ben je niet gezegend met groene vingers? Zet die zorgen opzij! Bromelia's zijn dé oplossing. Deze kamerplanten met hun exotische allure vragen niet om je hele groene hand, slechts een vingertopje. En als het op water geven aankomt, zit er wel een speciaal trucje achter - maar dat wordt zo een fluitje van een cent.

Een bijzondere dorstlesser

Bromelia's hebben hun roots in de Zuid-Amerikaanse jungle. Daar klampen ze zich vast aan boomstammen en hebben een unieke manier van water opnemen: via hun blad. Het water stroomt naar het hart van de plant, het rozet, en vormt daar een piepklein poeltje. Nu je dit weet, is water geven simpel. Giet wat water in het rozet. Is het poeltje droog? Tijd voor een nieuw slokje.

Tip: Bromelia's zijn niet kieskeurig over hun standplaats. Ze staan net zo graag in je woonkamer als in je slaapkamer. Ze willen gewoon wat daglicht, maar vermijd de felle middagzon.

Bromelia's: de modebewuste planten

Deze planten zijn echte showstoppers in je interieur. Je vindt bromelia's in tinten paars, roze, geel, oranje, wit en rood. En hun bloemvormen? Die variëren van veer- tot kroonvormig. Het is ook een fluitje van een cent om bromelia's af te stemmen op de nieuwste interieurtrends. Ze passen perfect in een setting met natuurlijke materialen. Plaats ze bijvoorbeeld in stoere aardewerk potten of in manden gemaakt van riet. Wil je het ultieme urban jungle gevoel? Combineer bromelia's dan met andere groene kamerplanten. Hun kleurrijke bloemen spatten dan pas echt van het scherm.

Leuk om te weten: Een speciale bromeliasoort is de Tillandsia usneoides, bekend vanwege zijn luchtwortels. Hij staat ook wel bekend als de 'baard van Mozes' dankzij zijn hangende stijl. Deze luchtacrobaat hang je gemakkelijk ergens op en water geven? Dat doe je gewoon met een plantenspuit, eens per week. 

Fotocredit: Bromelia.info