1438
Zo maak je je zwembad helemaal herfst- en winterklaar
Gepubliceerd: 09-09-2021

Wil je jouw zwembad herfst- en winterklaar maken? Dan helpen wij je graag om schade door vorst voor te zijn en ervoor te zorgen dat je snel weer gebruik kunt maken van je zwembad in het voorjaar. 

Niet alleen een afdekzeil voor je zwembad is van groot belang. Wij vertellen je wat er zoal belangrijk is om jouw zwembad herfst- en winterklaar te maken. Lees snel verder voor meer informatie en ga meteen aan de slag.

Zorg voor een goede waterbalans

Om je zwembad goed de winter te laten doorstaan, is het belangrijk helder en schoon zwembadwater te hebben. Daarom is het van belang het zwembad regelmatig schoon te maken met een zwembadrobot of zwembadstofzuiger en de juiste chemicaliën aan het zwembad toe te voegen. Hierdoor krijg je een goede waterbalans.

Pomp het zwembad gedeeltelijk leeg

Zorg ervoor dat je het zwembad gedeeltelijk leegpompt. Doe dit tot ongeveer 10 tot 15 cm onder de skimmers en de bovenste inspuiter. Als je het zwembad gedeeltelijk leegpompt, zorg je ervoor dat er geen lekkages of scheuren ontstaan aan de inbouwdelen als het vriest.

Maak de techniek installatie winterklaar

Ook de techniek installatie winterklaar maken is van groot belang, zodat alles in het voorjaar nog steeds naar behoren werkt. Zorg ervoor dat je de techniek installatie tussentijds ook blijft onderhouden.

Sluit de leidingen af

Het is tevens van belang de leidingen droog te blazen en deze af te sluiten met een winterstop. Deze winterstop draai je rechtstreeks in de inspuiters en de stofzuigeraansluiting in. Vervolgens dek je de skimmers af met een gizzmo, zodat de skimmer geen schade op zal lopen.

Plaats winterdrijvers in het bad

Als het vriest buiten, kan er ijsvorming in je zwembad ontstaan. Dit kun je opvangen door het plaatsen van winterdrijvers in je zwembad. Deze zorgen ervoor dat het water expandeert, waardoor er geen schade aan je zwembad zal ontstaan. De winterdrijvers dien je in een diagonale lijn in het water te plaatsen.

Dek het zwembad af

Als je alles hebt gedaan, kun je het zwembad gaan afdekken met een transparant zeil. Kies bij voorkeur voor een speciaal winterzeil. Zo krijgen algen geen kans om het water te infecteren, waardoor je zwembad groen wordt. Als je een goed winter afdekzeil op je zwembad plaatst, zal deze optimaal beschermd zijn tegen algen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide