1052
Vijf tips bij het bestellen van een zwembad
Gepubliceerd: 17-08-2021

Groot of klein, wie droomt er niet van om naar hartenlust te plonzen of baantjes te trekken in zijn eigen zwembad in de tuin? We verblijven steeds meer en langer in onze tuin, waardoor steeds meer landgenoten beschikken over een privézwembad in hun tuin. Dat zorgt er alleen maar voor meer mogelijkheden waardoor kiezen er alleen maar moeilijker op wordt. 

Wordt het bijvoorbeeld een opzetzwembad, of kies je er voor om je zwembad te laten inbouwen? Zo'n inbouwzwembad is vaak groter dan een opzetzwembad. Er bestaat dus een groot verschil in prijs tussen beide soorten zwembaden. Maar waarmee hou je best allemaal rekening voor het kiezen van het zwembad dat bij je tuin past en aan je verwachtingen voldoet? Een zwembad kopen? Dat doe je makkelijk online, en zeker bij De Zomerspecialist.

Tip 1: Je budget en de beschikbare ruimte voor je zwembad

Of het een opbouw- of een inbouw zwembad wordt hangt in de eerste plaats af van je beschikbaar budget én van de afmetingen van je tuin. Leg voor je zoektocht naar het meest geschikte zwembad voor in je tuin je beschikbaar budget vast. Wijk daar tijdens je zoektocht niet meer van af, dat vergemakkelijkt je uiteindelijke keuze. Zo jaag je geen onrealiseerbare dromen na. Bepaal tegelijk de juiste plaats voor je zwembad in de tuin. Zo voorkom je dat je zwembad een te grote ruimte van je tuin inneemt. Er moet namelijk nog voldoende ruimte overblijven voor de aanleg van enkele borders met bloemen, planten, struiken en- of fruitbomen en voor het plaatsen van een tuinset en een buitendouche. Een zwembad voor in je tuin kopen doe je best online, zoals bij de zomerspecialist.

Tip 2: Een opzetzwembad met sterk frame

Je zult dus eerst een keuze moeten maken tussen een inbouw- of een opzetzwembad. Kies je voor dit laatste, dan is het belangrijk dat je een uitvoering kiest met een sterk frame. Die keuze wordt nog belangrijker wanneer je weet dat het zwembad vooral door volwassenen zal gebruikt worden. De druk op het frame kan dan sterk toenemen. Vooral bij kleinere zwembaden voor in de tuin bestaan hun frame vaak slechts uit enkele stalen buizen met vaak een klein diameter. Opblaasbare zwembaden hebben meestal zelfs geen frame. Deze opblaasbare exemplaren zijn meestal kleiner dan de opzetzwembaden en voornamelijk geschikt voor jongere kinderen. Een opblaasbaar zwembad kopen voor kinderen doe je online. Daar vind je heel wat gespecialiseerde websites in het vakkundig verkopen van zwembaden voor in je tuin. Een zwembad bestellen doe je niet voor je alle nuttige informatie hebt verzameld. 

Tip 3: Opzetbaden met een goede folie

Het frame van opzetzwembaden wordt vaak uitgerust met een uitklapbaar folie. Die wordt vervolgens gevuld met water waardoor deze zich vormt tot een zwembad. Bespaar in dit geval zeker niet op de kwaliteit van deze folie. Bij opzetzwembaden van goede kwaliteit bestaat de folie vaak uit drie lagen. Twee lagen uit PVC en een derde laag wordt in het midden aangebracht en bestaat uit polyester. Andere combinaties zijn ook mogelijk en zijn zeker niet altijd minderwaardig. Het risico op het ontstaan van scheuren neemt wel toe bij minder stevige materialen.

Tip 4: een automatisch zwembad is een veilig zwembad

De veiligheid van je zwembad speelt een belangrijke rol, of je zwembad veel of slechts sporadisch gebruikt wordt. Zo is een opzetzwembad met een hoge trap ongeschikt voor jonge kinderen en senioren. Zal je zwembad vooral door jonge kinderen worden gebruikt? Dan zijn vooral kleine opblaaszwembaden een goede keuze. Een regelmatig en goed onderhouden zwembad draagt ook bij tot zijn veiligheid. Dankzij enkele technische innovaties wordt het onderhoud van je zwembad makkelijker en doeltreffender. Een zwembad voor in je tuin dat uitgerust is met een automatisch systeem zorgt bijvoorbeeld voor een aangename watertemperatuur, en dit in alle seizoenen. Sensoren meten in dit geval constant de temperatuur van het zwembadwater. Aan de hand van deze meetresultaten worden temperatuur en ontsmetting van het water constant aangepast, wat zowel de gezondheid als de veiligheid van het water aanzienlijk zal verhogen. Ook bij zwembaden voor thuis deed de digitalisering zijn intrede. Vanuit je zetel de sfeerverlichting inschakelen, het rolluik sluiten of de veiligheid van je zwembad controleren? Met de digitalisering van onze zwembaden voor thuis wordt steeds meer mogelijk. Koos je voor een inbouwzwembad? Dan verloopt de afvoer van het zwembadwater automatisch en dit vanaf het moment dat je zwembad is aangesloten. Dat is lang niet altijd het geval bij een opblaas- en opzetzwembad. Die beschikken meestal niet over zo'n waterafvoer. Een zwembad met een afvoer aan de onderzijde is veruit het handigste. Zeker wanneer er een tuinslang op die afvoer kan worden aangesloten. Zo laat je je zwembad makkelijk leeg lopen wanneer jij dat wilt. En zeker wanneer je het vuile zwemwater wilt verversen. Want een veilig zwembad beschermd ook de gezondheid van zijn gebruikers.

Tip 5: Kies een energiezuinig zwembad voor thuis

Een zwembad voor thuis is vaak een energievreter. Als je budget het toelaat kies je dus best voor een zwembad met een energiezuinige filtratie-, pomp- en verwarmingstechniek. Zonnepanelen gecombineerd met een kwaliteitsvolle en energiezuinige warmtepomp is zeker een goede keuze, en dat niet alleen vanuit milieuoogpunt. Een inverter warmtepomp is daarbij zeker een aanrader. Met dit soort pomp kun je makkelijk tot 50 procent en zelfs meer op je energieverbruik besparen en je zwembadwater toch veel sneller opwarmen. Dat is dus dubbel besparen.

Zo een inverter warmtepomp past haar werking aan naargelang de omstandigheden. Wanneer de gewenste temperatuur is bereikt zal deze pomp op een lager niveau blijven verder werken. Wordt de watertemperatuur te laag, dan zal deze pomp bijsturen. Zo een inverter pomp zal zich relatief snel terugbetalen door je lager energieverbruik. Met een kwaliteitsvolle solar zwembadrolluik zul je maximaal genieten van een meer dan behoorlijke temperatuurwinst en heerlijk warm zwembadwater en dat met een lager energieverbruik. Dit soort pomp- en filtratiesysteem verzekeren je niet alleen energiezuinige toestellen maar tegelijk ook kristalhelder zwemwater. En dat komt op zijn beurt dan weer de gezondheid van zijn gebruikers ten goede. Een variabele pomp is iets duurder in aankoop en veel energiezuiniger en zorgt toch voor een betere filtratie van je zwembadwater.

Conclusie

Wil je ook een zwembad bestellen? Kies dan rust het zwembad in de tuin dat het best bij je past.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide