1528
Intex zwembad opzetten in je eigen tuin
Gepubliceerd: 10-09-2019

Met de zomerse hitte is een bezoekje aan het zwembad geen slechte keuze. Een beetje verkoeling zo nu en dan zorgt voor een leuke afleiding en je kikkert ervan op. Maar als je geen zwembad in de buurt hebt en geen kapitaal wilt neerleggen om een zwembad uit te graven in je tuin, dan zet je er eentje op.

 

Opzetzwembad

Een zwembad in de tuin is voor veel mensen een behoorlijke investering, en dat terwijl je doorgaans gewoon een opblaasbaar kikkerbadje op kunt zetten voor de kinderen. Maar als je zelf ook wilt zwemmen, dan is een kinderbad weer geen optie. Oplossing: een opzetzwembad van Intex.

Intex ontwerpt opzetzwembaden die heel praktisch van aard zijn, heel stevig zijn en toch zeer volumineus. Het grote voordeel zit hem dan ook in de omvang van het zwembad en de praktische aard dat deze gewoon weer af te breken is om op te bergen voor het volgende warme seizoen.

Stevigheid en vorm

Intext levert drie soorten systemen aan opzetzwembaden. Ze zijn leverbaar in diverse formaten tot 10 meter doorsnee in de lengte:

  • Intex Easy zwembad
  • Intex Metal Frame zwembad
  • Intex Ultra Frame zwembad

Intex Easy zwembad

Deze variant is opblaasbaar waarbij de stevigheid in de bovenrand van het bad zit. De stabiliteit zit hiermee in het bad zelf dankzij de opblaasbare rand. Hierbij wordt elke schok geabsorbeerd en blijft het zwembad in de ronde vorm gehouden.

Intex Frame zwembad

Het gebruiken van een zwembad Intex frame geeft stevigheid met behoud van de vorm van het bad. Met de Metal Frame zwembaden wordt de het zwembad in vorm gehouden dankzij een ronde frame constructie om het zwembad heen. De stevigheid zit hem daarnaast ook in het wandmateriaal van het bad. De Ultra Frame bestaat weer uit een nog sterkere frame constructie die ook een rechthoekige vorm van het bad aankan.

Gebruik en onderhoud

Het opzetten van opzetzwembad is binnen een half uur te realiseren waar je de meeste tijd kwijt bent met het vullen van het zwembad. Maar als je vaker gebruik wilt maken van het water, dan hoef je het bad niet elke keer opnieuw te vullen dankzij een goed onderhoudsplan.

Het onderhoud is goed te realiseren met een filterpomp die het water blijft filteren op alles wat in het water terechtkomt. Hiermee wordt het water vrij van vuil gehouden. Het vuil, zoals zand dat op de bodem blijft liggen, is met een zwembadstofzuiger te verwijderen. Gebruik je het zwembad niet maar wil je hem niet afbreken, dan kun je het zwembad afdekken met een afdekzeil.

Het water zelf schoonhouden qua hygiëne gebeurt weer door het water met chloor te behandelen en de PH-waarde op peil te houden. Hierdoor kun je hetzelfde zwembadwater langer blijven gebruiken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide