490
Hoe kies je de juiste zwembadbouwer voor jouw zwembad in de tuin?
Gepubliceerd: 25-08-2022

Je hebt besloten dat je een zwembad in de tuin wilt! Een goed idee, want daarmee ga je optimaal genieten van je tuin in de zomer! Maar voordat het zover is, zul je een zwembadbouwer moeten kiezen die de aanleg verzorgt.

Om de juiste keuze te maken is het belangrijk de onderstaande vier punten te mee te nemen in je besluit. Daarna kun je een weloverwogen keuze maken.

Ervaring

Een zwembad laten aanleggen is een moeilijk, veelomvattend project. Net zoals je bij een sterrenrestaurant wilt dat je diner door een topkok wordt bereid, wil je dat je zwembad in de tuin door een top zwembadbouwer wordt aangelegd. Wanneer je voor de keuze van een zwembadproducent staat, is het goed om na te gaan wat de ervaring van de bouwer is als het gaat om de aanleg van zwembaden.

Een tip hierbij is om te kijken naar het portfolio of de projectpagina op de website van het bedrijf. Hebben ze die niet, dan zou je kunnen zoeken naar social-media accounts van het bedrijf. Vaak worden foto’s van nieuwe projecten en tevreden klanten hier volop gedeeld. Door de foto’s heb je bovendien meteen een indruk van hoe jouw tuin er in de nabije toekomst uitziet. Zo kan je al wat voorpret beleven, voordat je een duik in je eigen tuin kunt nemen.

Het aanbod

Een tweede belangrijk punt om naar te kijken, is het aanbod van de leverancier. Buitenzwembaden voor in de tuin zijn tegenwoordig in verschillende materialen en maten verkrijgbaar. Denk daarbij aan inox zwembaden (ook wel RVS zwembaden genoemd), polypropyleen zwembaden en de wat ouderwetsere polyester zwembaden. Ook van andere materialen worden zwembaden gemaakt, maar dit zijn de meest gebruikte materialen die momenteel in de markt zijn. Heb je een tuin met een specifieke vorm, dan is misschien alleen een zwembad op maat mogelijk.

Van de materialen is polypropyleen de meest populaire. Dit heeft alles te maken met de goede prijs-kwaliteitverhouding van het materiaal. Bovendien zijn de kuipen makkelijk in prefab formaten te maken, wat een snelle levering ten goede komt. Dit gaat dan weer niet op, wanneer je kuip op maat moet worden gemaakt. 

De service

Een zwembad laten aanleggen is niet iets wat je wekelijks of jaarlijks doet. Alleen al vanwege de aanpassingen in je tuin, wil je dat het een duurzame investering wordt. Neem daarom de service van een zwembadbouwer ook mee als punt om te overwegen.

Onder de service kan je het vervoer van de materialen beschouwen, maar ook de aanleg en het installeren van de techniek. Hoe meer je door één bedrijf kunt laten doen, hoe eenvoudiger het project voor jou wordt. Wanneer je namelijk verschillende bedrijven inschakelt voor de afzonderlijke onderdelen en handelingen, valt er een hoop te coördineren en te organiseren. Dat is allemaal niet nodig als één zwembadbouwer het geheel verzorgt.

Onderhoud en nazorg

Ook het onderhoud en de nazorg die een zwembadbouwer levert is een punt van overweging. Net zoals een topkok de ingrediënten kent die hij heeft gebruikt om jouw sterrendiner te bereiden, weet een zwembadbouwer alles van het zwembad die hij heeft geplaatst. Heb je bijvoorbeeld in de toekomst een probleem met de zwembadverwarming? Dan zal de het bedrijf sneller geneigd zijn om je probleem op te lossen dan een ander, extern bedrijf. Waarom? Omdat hij je graag als tevreden klant wil houden. Bovendien staat een goede zwembadbouwer voor het product en de service die hij levert. Daar valt ook de nazorg bij eventuele problemen onder.

Genieten van je zwembad

Je weet nu welke punten je mee moet nemen bij de keuze voor een leverancier van jouw zwembad. De aanleg kan snel gaan nadat de start is gemaakt, dus een laatste tip is hier op zijn plaats: zorg dat je je zwembroek, bikini en luchtbedden klaar hebt liggen voor als het zover is. Zie jij jezelf al liggen? Veel plezier gewenst!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide