1165
Heilzame werking van een bubbelbad
Gepubliceerd: 20-11-2020

Bubbelbaden zijn de voorbije jaren enorm populair geworden, maar waarom? Het fenomeen van 'warmwaterbaden' gaat terug tot in de Klassieke Oudheid. De Romeinen baadden in de thermen. Maar ook de Grieken waren er al bekend mee dat warm en bruisend water een ontspannende werking heeft op het lichaam en dat dit ook de gezondheid ten goede komt.

 

Ook tegenwoordig vinden heel wat mensen hun heil in gezondheidstherapieën als hydrotherapie, chromotherapie en aromatherapie. Ook deze behandelingen kunnen in water gegeven worden. Tegenwoordig worden bubbelbaden beschouwd als de hedendaagse warmwaterbaden. In combinatie met een van deze therapieën kan een sessie in een bubbelbad een heilzame werking hebben op de gezondheid. Het maakt de spieren los en helpt jouw lichaam om helemaal te ontspannen zodat je eventjes alles kunt loslaten.

Voordelen van een bubbelbad: gezond en gebruiksvriendelijk

Bubbelbaden zijn lange tijd zeer exclusief en bijzonder prijzig geweest, bovendien waren mensen nog niet overtuigd van de positieve effecten van dit type bubbelbad. Tegenwoordig hebben al heel wat mensen ervaren hoe geweldig ontspannend een bubbelbad sessie kan zijn. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor een bubbelbad in de tuin in plaats van een zwembad. Naast de positieve effecten op de gezondheid brengt een bubbelbad ook andere voordelen met zich mee. Het grote voordeel in vergelijking met een zwembad is dat een bubbelbad het hele jaar door kan gebruikt worden. Het zorgt voor een gezellige sfeer, ook onder vrienden, zowel in de zomer als tijdens de wintermaanden. Een spa heeft maar weinig onderhoud nodig en neemt bovendien ook niet veel plaats in beslag. Het gebruiksgemak en de onderhoudsvriendelijkheid van een bubbelbad maken dat je je dus niet druk moet maken in het materiële, je kunt gewoon heerlijk genieten. Zalig toch?

En de laatste jaren is er bij heel wat mensen een versterkt gevoel en beter bewustzijn gegroeid met betrekking tot gezond leven. Om die reden is men ook bewuster gaan leven met meer aandacht voor de gezondheid. En maar goed ook. In deze stressvolle en drukke maatschappij is er meer en meer nood ontstaan aan ontspanning. Het is namelijk essentieel om regelmatig even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse rush en de daarbij horende zorgen.

Haal dat zalige wellness-gevoel in huis met een eigen bubbelbad

Een bubbelbad is al jaren een populaire manier om te ontspannen in een wellness centrum. Een bubbelbad biedt niet alleen een ontspannende maar ook helende werking, dat is wetenschappelijk bewezen. Heel wat gezondheidstherapieën zijn ook op deze heilzame ontspanningstechniek gebaseerd. Sinds enige tijd halen steeds meer mensen een bubbelbad in huis om zelf van dat zalige wellnes- gevoel te kunnen genieten, in hun eigen huis. Hoe heerlijk is het niet om te genieten van warm, bruisend water in jouw tuin of op jouw dakterras? En waarom niet gezellig met wat vrienden? Een bubbelbad kopen is in de loop der jaren al een stukje minder duur geworden en is dus een interessante investering in kwalitatieve ontspanning voor jezelf en jouw gezondheid. Het biedt jou als het ware een extra stukje levenskwaliteit.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide