1421
Een zwembad in de tuin, ook voor jou een optie!
Gepubliceerd: 06-07-2022 Laatste update: 30-08-2022

Een zwembad in de tuin is toch wel het ultieme gevoel van luxe. Vroeger waren zwembaden en zeker een eigen zwembad, voor maar weinig mensen weggelegd. Alleen het aanleggen van een zwembad liep al snel in de papieren. Maar dit is tegenwoordig anders, voor iedereen een eigen zwembad lijkt tegenwoordig het credo. En met steeds langere en warmere zomers kunnen wij ook niet wachten om zo’n heerlijk eigen zwembad in de tuin te laten plaatsen. Maar welk bad is geschikt voor jou en jouw tuin? Wij leggen het je uit!

Een zwembad in of op de tuin

Grofweg kun je zeggen dat er twee soorten zwembaden zijn, zwembaden in de tuin waarvoor je moet graven en de zwembaden in de tuin waar dat niet bij nodig is. Een zogenaamd inbouw zwembad vraagt wel het meeste werk en is vaak ook het meest prijzig maar geeft wel het ‘echte’ zwembadgevoel. Een inbouwzwembad wordt in de grond gegraven, dit vraagt dus ook de nodige technische voorbereiding qua zuivering en vulling qua water.

Naast het inbouw zwembad heb je het opbouw of opzetzwembad. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt is dit een zwembad wat je niet hoeft in te graven maar wat gewoon op de grond geplaatst kan worden. In een opbouwzwembad stap je met een trappetje, deze is dus wel goed meteen aan te schaffen. Het praktische aan een opbouwzwembad is dat je hem in de winter eenvoudig kunt opbergen. Nooit schade aan je zwembad in de tuin door vorst en ook geen vervelende schoonmaaksessies in de herfst. Ook voor kleine kinderen is dit een veilige keuze, ze kunnen er immers niet eenvoudig in vallen.

inspiratiebrochures1.png

Materiaalkeuze zwembad

Naast de opbouw- en inbouw zwembaden, heb je ook verschillende materialen qua zwembaden. Zo heb je het houten zwembad  welke je wel goed moet onderhouden maar die in de meeste tuinen zeker niet misstaat. Een houten zwembad in de tuin heeft namelijk een rustieke uitstraling, in tegenstelling tot de kunststoffen varianten. Een houten zwembad is dan wel weer vaak wat duurder dan die van andere materialen.

Wanneer je besluit dat het tijd is om een zwembad te kopen kun je natuurlijk ook nog altijd voor de traditionele opblaasbare zwembaden gaan. Deze zijn het meest eenvoudig neer te zetten en vragen ook weinig opbergruimte. Daarnaast zijn ze ook zeer geschikt voor kleine kinderen, want er zijn ook kleine en ondiepe varianten.

Kortom, of je nu een grote of kleine tuin hebt;voor iedereen is een zwembad in de tuin tegenwoordig weggelegd. Wat voor jouw situatie een goede keuze is, hangt samen met jouw budget en het doel waar je hem voor wilt gebruiken. Is het om je kids af en toe even te laten afkoelen, of wil je complete poolparty’s organiseren? In dat laatste geval raden wij aan om voor een professioneel zwembad te gaan, al dan niet ingebouwd!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide