771
4 tips om het water in jouw zwembad schoon te houden
Gepubliceerd: 23-12-2021

Heb je een zwembad in de tuin? Dan wordt hier op warme dagen vast en zeker veelvuldig gebruik van gemaakt. Gevolg hiervan is dat het water snel vies wordt. Dit kan overigens ook door externe factoren gebeuren. Omdat er behoorlijk wat water in een zwembad gaat, zit je er niet op te wachten om dit om de haverklap te vervangen. Gelukkig hoeft dit ook niet. Wij zetten hier namelijk 4 tips op een rijtje om het water in jouw zwembad schoon te houden.

1. Dek jouw zwembad af

Als het zwembad niet gebruikt wordt, kan het water toch behoorlijk vies worden. Zo kunnen er onder meer bladeren in het water terechtkomen. Op een winderige dag waait er mogelijk ook zand in jouw zwembad. Sommige mensen denken dat zij dit niet kunnen voorkomen, maar dit is wel degelijk het geval. Zwembadafdekking biedt namelijk uitkomst. Rommel valt dan namelijk vooral op de afdekking, waardoor het niet langer in het water terechtkomt. Zwembadafdekking is er allerlei soorten en maten. Hierdoor is er voor ieder zwembad wel een geschikte afdekking te vinden.

2. Haal regelmatig rommel uit het zwembad

Met behulp van zwembadafdekking houd je rommel uit jouw zwembad. Toch kun je de afdekking niet altijd dicht laten zitten. Het is namelijk niet mogelijk om een duik te nemen in een gesloten zwembad. Tijdens gebruik van het zwembad kan er ook rommel in het water komen. Gebeurt dit bij jou regelmatig? Laat de rommel dan niet in het zwembad liggen, maar haal dit er zo nu en dan uit. Hier kun je het beste een schepnet voor gebruiken. Met behulp van zo’n net kun je vanaf de kant rommel uit het zwembadwater vissen.

3. Gebruik een zwembadfilter

Wie denkt dat zwembadwater enkel vies wordt door blad, gras en zand heeft het mis. Er kleeft namelijk ook behoorlijk wat rommel aan ons lichaam. Doordat dit vaak onzichtbaar is, denk je mogelijk dat het zwembadwater niet vies is. Toch is dit vaak wel het geval. Reden genoeg om een filter te gebruiken. Dit apparaat zorgt ervoor dat het zwembadwater gefilterd wordt. Water stroomt door de filter heen, maar vuildeeltjes blijven achter. Ben je nog op zoek naar een zwembadfilter? Kies dan bij voorkeur voor een zandfilter.

4. Schaf een zwembadrobot aan

Wil je zelf geen tijd en moeite besteden aan het schoonmaken van jouw zwembad? Dan biedt een zwembadrobot uitkomst. Deze automatische zwembadreiniger reinigt de bodem van jouw zwembad en zuigt bovendien het vuil op. Er zijn zelfs zwembadrobots die ook de wanden schoon kunnen maken. De roterende borstels van de robot zorgen er bovendien voor dat chloor en chemicaliën beter over de oppervlakte van het zwembadwater verdeeld worden. Kortom: met een robot is het makkelijk om het water in jouw zwembad schoon te houden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide