1539
Waarom zou je kiezen voor rolluiken?
Gepubliceerd: 01-10-2019 Laatste update: 09-05-2019

Je ziet ze steeds vaker: rolluiken voor de ramen van woonhuizen. Waarom? Omdat ze veiligheid met isolatie combineren, en design met zonwering.Ontdek hier de vele voordelen van rolluiken:

 

Inbraak vertragend
Een belangrijke reden waarom mensen graag een voordelig rolluik kiezen, is omdat ze de kans op een inbraak verkleinen. Het is immers een stuk moeilijker om een huis binnen te komen met sterke rolluiken als hang- en sluitwerk. Zo slaap je een stuk rustiger met rolluiken voor de ramen, en ook op vakantie heb je veel minder zorgen!

Inpage_banner_Wonenonline_2023.png

Isolerend tegen kou en warmte
Met rolluiken voor je ramen en deuren houd je in de winter kou buiten, en in de zomer warmte. Dat maakt rolluiken energiebesparend: je hoeft minder te stoken! En je kunt zomers genieten van een koel huis. Ook dan kan de zonwering voor een besparing tot wel 15% op je energie zorgen. Er bestaan veel verschillende soorten rolluiken, zodat je zelf kunt bepalen hoe belangrijk bijvoorbeeld de warmte-isolatie voor jou is.

Verduisterend
Als een rolluik helemaal naar beneden is, verduistert deze de ruimte volledig. Ideaal voor slaapkamers, zeker als je overdag moet slapen vanwege het werken in ploegendiensten!

Privacy
Rolluiken bieden uiteraard ook veel privacy: niemand kijkt meer naar binnen, als jij ’s avonds de luiken neerlaat.

Geluidsisolatie
Daarnaast heb je in huis veel minder last van buitengeluiden wanneer de rolluiken naar beneden zijn. Fijn als je in de buurt van een café woont, of op zaterdagavonden tijdens een feestje van de overburen!

Lange levensduur
Rolluiken gaan lang mee en behoeven weinig onderhoud. Met vaak wel 5 jaar garantie zijn ook de motoren een hele tijd verzekerd van een goede werking. Als je voor rolluiken van goede kwaliteit kiest zijn de lamellen van het pantser sterk en ongevoelig voor vocht of stof. 

Design
Omdat er diverse pantser- en systeemkleuren bestaan kun je altijd een rolluik vinden dat mooi bij jouw huis past. Het design is strak en tijdloos, en combineert daardoor met verschillende woonstijlen.

Op maat
Tot slot zijn rolluiken op maat te maken. Je kunt ze vakkundig laten opmeten en monteren: zo sluiten de rolluiken gegarandeerd precies aan op jouw ramen. En kun je optimaal genieten van bescherming, isolatie, zonwering en alle andere voordelen!

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids