2351
Genieten van een zonnescherm in je tuin

Heerlijk, de lente met haar warme zonnestralen! Maar nu al is de zon soms te warm om te verdragen, en dan is de zomer nog niet eens in aantocht. Een zonnescherm in de tuin maakt dat je ook in de schaduw kunt genieten van het lekkere weer. Bovendien blijft je huis veel koeler. Zie je op tegen de grote investering van een zonnescherm? Gelukkig kun je deze ook leasen.

 

De voordelen van leasen
Een zonnescherm is eigenlijk onmisbaar als je een huis hebt waar de zon een groot deel van de dag vrij naar binnen kan schijnen. Bomen en andere woningen bieden soms genoeg schaduw, maar anders kunnen de temperaturen in huis flink oplopen! Daarnaast geeft een knikarmzonnescherm je een fijn plekje om in de tuin van de schaduw en buitenlucht te genieten.

Helaas is de aanschaf van een zonnescherm een grote investering. Zo kost een knikarmzonnescherm van 5 meter breed al gauw 2000 euro inclusief montage. Gelukkig is er een handige oplossing: je kunt tegenwoordig een zonnescherm leasen. Een knikarmscherm heb je dan al vanaf 18 euro per maand; een screen zelfs vanaf 11 euro inclusief montage.

De voordelen van leasen op een rijtje:

  • Geen hoge aanschafkosten
  • Niet eerst een jaar sparen; deze lente kun je al van je zonnescherm genieten
  • Montage is inbegrepen in de totaalprijs
  • Hoge kwaliteit
  • Reparaties binnen de garantietermijn worden gratis verholpen
  • Zodra het leasecontract (bv. 5 tot 7 jaar) is beëindigd, ben je de eigenaar van het zonnescherm!

Soorten zonwering
Zonwering aan de gevel van je woning bestaat in verschillende varianten. We noemen er een paar:

Uitvalzonnescherm

Een uitvalscherm is vooral geschikt om te gebruiken bij ramen die naar binnen open gaan, en plekken waar je niet onder hoeft te lopen of zitten. Het scherm staat namelijk schuin op het huis. Dit zorgt voor veel schaduw in je woning en het is een van de goedkopere schermen.

Knikarmzonnescherm

Deze variant wordt ook wel terraszonwering genoemd omdat ze variabel onder een schuine hoek ten opzichte van de gevel kunnen worden gesteld. Onder een knikarmzonnescherm kun je daarom vaak wél doorlopen, en het is de ideale keuze voor schaduw op het terras met de tuintafel. 

Screen

Een screen is een vorm van verticale zonnewering: een doek aan de buitenzijde van je raam. Zeer effectief voor het buitenhouden van de zon en dus de warmte. Van binnenuit kun je er gewoon doorheen kijken.

Welk type zonnescherm zou jij willen leasen voor je woning? Het assortiment zonneschermen is uitgebreid, dus laat je inspireren en houd je huis koel deze zomer!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners