2100
Fijn wonen met een zonnescherm!

Hoe graag we ook hebben dat de zon schijnt; zo nu en dan zoeken we liever de schaduw op. Een zonnescherm aan huis biedt dan ook veel voordelen. Wist je dat het heel eenvoudig is om een oud zonneschermdoek te vervangen? In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van een zonnescherm en waar je op moet letten bij de aanschaf van een kwaliteitsdoek.

De voordelen
Waarom zou je kiezen voor een zonnescherm aan huis? Om te beginnen creëer je er natuurlijk een mooie schaduwplaats mee op het terras, zodat je in de hete zomer toch lekker buiten kunt zitten. Maar ook binnenshuis heb je veel plezier van een zonnescherm: de zon krijgt namelijk véél minder kans om van jouw woning een sauna te maken. Daarnaast staat een zonnescherm gezellig en geeft het privacy.

Tijd voor een nieuw doek?
Misschien heb je al jaren ervaring met de voordelen van een zonnescherm, maar is het doek beschadigd of verkleurd. Gelukkig is een zonnescherm doek vervangen héél eenvoudig! Je laat gewoon een nieuw doek op maat maken en vervangt deze zelfstandig met behulp van een handleiding, of vraagt een monteur dit te doen. Het zonnescherm zelf gaat tientallen jaren mee, maar een doek is na 10-15 jaar echt wel aan vervanging toe! Van een nieuw zonweringdoek knappen ook je huis en tuin op; je kunt ook eindelijk een ander kleurtje kiezen.

Het belang van kwaliteit
Wanneer het doek aan vervanging toe is, wil je natuurlijk wel een nieuw zonneschermdoek van kwaliteit. Aan welke eigenschappen moet een kwalitatief goed zonneschermdoek voldoen?

  • Een lange levensduur: het doek moet minstens 10 jaar mee kunnen gaan. Een kwaliteitsdoek verkleurt in deze periode niet, de naden horen niet los te laten en het doek moet bestand zijn tegen dagelijkse ontberingen.
  • Uv-bescherming: het doek dient een groot deel van de Uv-straling van de zon tegen te houden, zodat je veilig onder het zonnescherm kunt zitten. Omdat een kwaliteitsdoek ook veel warmte tegenhoudt, is het onder het zonnescherm zomers heerlijk koel.
  • Vuil- en waterafstotend: het zonnescherm moet voorzien zijn van een beschermende coating, zodat regen en vuil geen vlekken of schade geven. Natuurlijk is een zonnescherm niet bedoeld om altijd open te laten staan, maar van een incidentele regenbui hoort je zonwering geen last te hebben!

Door te kiezen voor een zonneschermdoek van kwaliteit heb je nog jaren écht plezier van de zonwering. Het geeft je huis en tuin een gezellige look; je maakt dankzij een zonnescherm veel vaker gebruik van de tuin; en je geniet meer privacy. Zo simpel kan het zijn!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners