1925
De voordelen van een screendoek

Schijnt de zon de hele dag jouw huis binnen? Dan is een screendoek ideaal: een zeer effectieve manier om de zon te weren en het doek neemt – in tegenstelling tot een zonnescherm- vrijwel geen ruimte in. Heb je al een screen, maar gebruik je deze nooit omdat het doek beschadigd is? Zonde, want je kunt het screendoek gemakkelijk vervangen!

 

Waarom een screendoek?

  •  Een goed screendoek houdt gemiddeld 85% van de warmte die op het raam valt tegen. Daardoor blijft je woning heerlijk koel in de lente en zomer!
  • Ook in de winter heeft een screendoek een isolerende waarde. Door ’s avonds en ’s nachts de screens naar beneden te doen, bespaar je al gauw 12% op de energierekening
  • Screens houden de warmte tegen, maar laten het licht door. Je zit dus niet in het donker.
  • Vanwege de open structuur van het screendoek kun je wél naar buiten kijken, maar hebben voorbijgangers geen inkijk in jouw woning. Dat geeft veel privacy!
  • Een kwalitatief goed screendoek houdt ook veel Uv-straling buiten de deur, zodat je meubels en vloer minder verkleuren.
  • Tot slot is een screendoek zeer weerbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn voor regenbuien, schimmel of rotting. Wel is het slim het screendoek regelmatig te laten drogen voordat je deze oprolt.

Veel keuze
Heel fijn: een screendoek is in talloze kleuren en structuren verkrijgbaar. Omdat het doek nauw aansluit op de ramen, wil je graag dat de screens een mooi geheel vormen met de gevel van je woning. Grijstinten zijn erg populair, maar ook roomwit en blauw doen het goed.

Een populaire keuze is het Tibelly screendoek, gemaakt van glasvezeldoek. Tibelly screendoek heeft een hoge kwaliteit en is verkrijgbaar in meer dan 40 dessins: van neutraal grijs of roomwit, tot een felle kleur rood!

Het vervangen van een doek
Hoewel het screen zelf erg lang meegaat, is een screendoek vaak na een jaar of 10 wel aan vervanging toe. Een screendoek vervangen is gelukkig heel eenvoudig en betaalbaar! Kies een mooie kleur en dessin uit en laat het screendoek op maat voor jouw ramen maken. Met behulp van een handige video-instructie kun je het doek zó zelf vervangen en daarmee veel kosten besparen.

Ben je verhuisd en zijn de screendoeken van het huis vies, beschadigd of verkleurd? Jaag jezelf dan niet op extra kosten door volledig nieuwe screens te laten plaatsen, maar vervang simpelweg het doek! Je huis ziet er meteen weer netjes uit én je kunt genieten van efficiënte isolatie tegen zon en kou.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners