1819
4 verschillende soorten zonwering

Als Nederlanders hebben we altijd wel iets te klagen over het weer. Als het regent is het te nat, als de zon schijnt is het te warm. Binnen in huis valt er weinig te klagen, het dak houdt de regen buiten en met de juiste zonwering zal de felle zon je ook niet storen. Met deze 4 verschillende soorten binnenzonwering is er altijd een oplossing die past in elke woning, met een stijl die aansluit op het interieur en functionaliteit die het gebruik praktisch maakt in iedere situatie. We hebben het hier over de meest populaire soorten zonwering; rolgordijnen, horizontale jaloezieën, vouwgordijnen en plissés. Op deze pagina geven we meer informatie over de verschillen en diverse toepassingen van deze 4 verschillende soorten binnenzonwering.

4 verschillende soorten binnenzonwering
Gelukkig hebben we veel keuze bij het inrichten van de woning, soms zoveel keuze dat je door de zonwering de ruiten niet meer kunt zien. Een keuze maken uit deze 4 verschillende soorten elektrische binnenzonwering wordt een stuk eenvoudiger als je weet wat de voordelen van elk systeem zijn.

Rolgordijnen
Wat zijn rolgordijnen? Deze vorm van zonwering neemt weinig ruimte in. Het textiel wordt om een motorbuis opgerold en uitgerold waarmee je het gordijn eenvoudig kunt openen en sluiten. In combinatie met een automatische bediening is dit een zeer praktische vorm van zonwering.

Er zijn rolgordijnen met enkele en dubbele stoffen verkrijgbaar, in verschillende variaties. Zo kun je kiezen voor een stof die geheel verduisterd, het is ook mogelijk om voor een stof te kiezen die slechts ten dele verduisterd of juist zoveel mogelijk licht doorlaat maar wel vervelende schittering blokkeert. Bij rolgordijnen met dubbele stoflagen heb je meer controle over de wijze van licht filteren.

Het is mogelijk om rolgordijnen te voorzien van een motor, wat openen en sluiten eenvoudiger dan ooit maakt. Het automatiseren van rolgordijnen is helemaal niet ingewikkeld, en de kosten vallen reuze mee.

Horizontale jaloezieën
Wat zijn horizontale jaloezieën? Deze klassieke zonwering is tegelijkertijd ook tijdloos. Je kunt de lamellen in zijn geheel of deels kantelen voor een variabele mate van zonwering. Overdag kun je het zonlicht buiten houden, en in de avond biedt het privacy in de woning. Je kunt de jaloezieën deels omhoog laten, of compleet het raam laten bedekken.

De keuze in materialen is een groot pluspunt van horizontale jaloezieën, je kunt kiezen uit zowel stof, aluminium en zelfs hout. Daarbij wordt verder onderscheid gemaakt in verschillende soorten afwerking en structuur. Zo is er voor elke stijl interieur een passende oplossing te vinden. Voor een natuurlijke look is het prachtig om houten jaloezieën te plaatsen.

Maak het jezelf makkelijk door de horizontale jaloezieën te voorzien van een elektrische motor. Je kunt ze dan eenvoudig kantelen, neerlaten of ophalen met slechts een druk op de knop. Er zijn zelfs systemen die voorzien zijn van een favoriete stand zodat je niet steeds hoeft te zoeken naar de juiste positie. Het gemak dient de mens!

Vouwgordijnen
Wat zijn vouwgordijnen? Deze stijl zonwering heeft dat klassieke uiterlijk dat past in zowel klassieke ingerichte woningen als in een modern interieur. De grote horizontale plooien worden netjes opgevouwen bij het ophalen van de gordijnen, in elke positie zien vouwgordijnen er prachtig uit.

Er zijn verschillende soorten stof beschikbaar bij vouwgordijnen, van compleet verduisterend tot zeer lichtdoorlatend. Afhankelijk van de ruimte en behoefte kies je voor de gewenste soort stof. Het design van vouwgordijnen is opvallend en stijlvol, de lagen stof die over elkaar heen vallen geven een afgewerkt en rijk uiterlijk aan de zonwering en het interieur. Daarnaast is de hoogte eenvoudig aan te passen waarmee de inval van licht eenvoudig kan worden aangepast.

Met een gemotoriseerde oplossing wordt het nog eenvoudiger om vouwgordijnen netjes te bedienen. De motor zorgt ervoor dat de vouwgordijnen altijd recht omhoog en omlaag gaan, zeker bij brede vouwgordijnen heeft dat voordeel. Daarnaast kun je ook een favoriete stand van de vouwgordijnen bepalen zodat je ze snel in de juiste positie kunt zetten.

Plissés
Wat zijn plissés? Dit is een type zonwering dat veel gebruikt wordt in ramen van serres, en op plaatsen die niet zo eenvoudig bereikbaar zijn. De stof wordt netjes opgevouwen in kleine delen als een harmonica, en middels koordjes is de gewenste hoogte te bepalen.

De stoffen zijn niet alleen verkrijgbaar in doorschijnende en verduisterende stoffen, je kunt daarnaast ook kiezen uit enkel geplisseerde stof en dubbel geplisseerde stof. Het tweede type wordt ook wel honingraat genoemd. Deze luchtzakjes hebben een isolerende werking waarmee je goed warmte kan buitensluiten in de zomer, en binnenhouden in de winter.

Met name voor plissés is een gemotoriseerd systeem erg in trek. Dit type zonwering wordt namelijk vaak gebruikt op locaties die niet eenvoudig bereikbaar zijn, dan is zonwering met motor ideaal. Je kunt deze op afstand bedienen, zelfs op grotere afstanden.

Met 4 verschillende soorten binnenzonwering is er altijd een geschikte oplossing voor elk interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners