2812
De opmars van de zwemvijver
Gepubliceerd: 19-08-2019

Waar de vijver al lang een vaste waarde is in de tuin, is de zwemvijver inmiddels sterk in opmars. En dat is helemaal niet vreemd. De zwemvijver is de perfecte mix tussen een natuurlijk element in je tuin en een eigen (kleine) zwemplas. Het hele jaar door geniet je van de strak aangelegde vijver en als het warmer wordt in de zomerperiode, dan neem je een heerlijke duik!Waarom kiezen voor een zwemvijver
Met de steeds warmere zomers waarin het kwik steeds vaker boven de 30°C uitkomt, gaan Nederlanders meer en meer op zoek naar verkoeling. Als je die verkoeling in je eigen tuin kunt zoeken, is dat zeker geen overbodige luxe. Met een zwemvijver in je eigen tuin ligt die verkoeling altijd binnen handbereik.

Helder water
Een zwemvijver past allang niet meer bij het beeld dat veel mensen ervan hebben. Als je nog steeds denkt dat je in troebel water zwemt tussen waterplanten die aan je lijf blijven plakken, dan heb je het mis. Ook in de zwemvijver kun je zorgen voor een uitstekende waterkwaliteit. Door een veilige laag voltage vijverpomp samen met een vijverfilter het werk te laten doen, wordt het water uitstekend gezuiverd. Door de vijver zo aan te leggen dat je een dieper zwemgedeelte hebt en een gescheiden ondieper plantengedeelte, kom je niet met je vijverplanten in aanraking.


Mooi natuurlijk element in de tuin

inspiratiebrochures1.png

Een hedendaagse zwemvijver kun je prachtig in de tuin laten integreren en geef je een strak ontwerp. Qua uitstraling is een zwemvijver prachtig met een meer organische vorm en gaat mooier op in je tuin dan een zwembad. Zo beleef je het hele jaar door volop plezier aan de zwemvijver. Ook hoef je geen chemicaliën zoals chloor te gebruiken om het water te zuiveren, maar de filterinstallatie en nuttige bacteriën houden het vijverwater schoon. Geen last dus van irritatie aan de ogen of luchtwegen. Bovendien is het water in de zwemvijver door de donkere folie net wat warmer dan een onverwarmd zwembad. Ook zeker mooi meegenomen.

Leven in de zwemvijver
Doordat je geen gebruik maakt van chloor, is het zeker mogelijk dat er leven is in je zwemvijver. Prachtig natuurlijk om naar te kijken als kikkers of salamanders je vijver als aangename verblijfplaats zien, maar je moet er wel even op bedacht zijn wanneer je erin duikt. Ook voor vissen is er plaats, maar een duik in je vijver zorgt wel voor stress bij vissen.

Een zwemvijver is een prachtige oplossing om de hete zomer te lijf te gaan. Garant voor volop waterpret op een hete zomerdag, maar door de mooie uitstraling kun je er het hele jaar van genieten. De planten in de vijver groeien en bloeien en laten de zwemvijver prachtig op je tuin aansluiten. Grote kans dus dat de opmars van zwemvijvers nog verder door zal zetten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide