889
Zo kleed je je veranda in de tuin aan

Als jij van plan bent om je tuin een flinke make-over te geven en je op zoek bent naar inspiratie, dan ben je hier aan het juiste adres! Wil jij graag een veranda in de tuin en heb je nu al zin om deze helemaal leuk in te richten? Dat snappen wij maar al te goed! Een veranda in de tuin heeft meerdere voordelen, namelijk dat je altijd heerlijk overdekt kunt zitten. In een regenachtig land als Nederland is dat geen overbodige luxe. Maar hoe kun je deze leuk inrichten en stylen? We geven je graag wat input!

De veranda zelf vormgeven

Je zal moeten beginnen met de veranda zelf. Wat voor type veranda wil je en wil je dat deze losstaat van jouw woning of juist als verlengstuk van je woonkamer? Je kunt een kant en klare veranda aanschaffen en bij jou thuis laten bezorgen, maar je kunt er ook eentje op maat maken. Als je een beetje handig bent is dit namelijk helemaal niet zo moeilijk. Je kunt gemakkelijk hout online kopen en hiermee aan de slag gaan. Zorg dat je je goed inleest op wat voor type hout je wilt kopen en hoe lang je hiermee kunt doen. Zo weet je zeker dat je lang kunt genieten van je eigen creatie.

Meubilair toevoegen

Als de veranda eenmaal staat is het tijd om wat meubilair toe te voegen. Wat voor type meubels je kiest is volledig afhankelijk van hoe groot de veranda is en of deze voldoende overdekt is. Als deze namelijk grotendeels open is, kun je beter tuinmeubilair aanschaffen en eronder plaatsen. Zo hoef je je geen zorgen te maken als het een beetje nat of vochtig wordt door het weer. Is de veranda erg diep en weet je zeker dat er geen nattigheid in de veranda zelf komt? Dan kun je er ook gewoon voor kiezen om meubilair erin te plaatsen wat je ook gewoon in de woonkamer zou zetten. Kies vooral voor comfort en zorg ervoor dat je met de juiste meubelstukken hier uren kunt zitten.

De verdere aankleding

Tot slot moeten we het over de afstyling hebben. Je kunt dit zo groots mogelijk aanpakken als je wilt (en kunt betalen), dus we bespreken graag alle opties. Je kunt er een gezellig vloerkleed of buitenkleed in gooien voor wat extra samenhang tussen de meubels. Zo zorg je ook direct voor een soort knusse woonkamersfeer. Plaats wat gezellige decoratie of hang dit op aan de zijkanten van de veranda. Als je het echt groots wilt aanpakken kun je nog een buitenhaard laten plaatsen, maar een gezellige vuurtafel voldoet natuurlijk ook. Gooi nog wat leuke kussens op de meubelen en leg wat dekentjes neer voor de koudere avonden. Voor je het weet is jouw veranda je nieuwe, favoriete plek om te relaxen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners