1413
Zo geef je jouw tuin een make-over
Gepubliceerd: 15-03-2022

Heb je al jaren dezelfde tuin en wil je eens iets compleet anders? Dan wordt het tijd om de tuin weer nieuw leven in te blazen. Met deze handige tips kun je jouw tuin zomerklaar maken. Zo wordt jouw tuin weer een sfeervolle plek waar je heerlijk kunt zonnen!

Planten

Een makkelijke manier om de tuin opnieuw in te richten, is door planten toe te voegen. Planten creëren meer leven in jouw tuin. Er zijn verschillende planten die je kunt toevoegen. Zo kan je voor veel grote planten gaan om de tuin een jungle-sfeer te geven. Of ga juist voor de kleinere planten en creëer een romantische sfeer in jouw tuin! Planten hebben wel vaak een gebruiksaanwijzing, omdat ze goede verzorging nodig hebben. En ook is het vaak zo dat elke plant een andere verzorging nodig heeft.

Terras                               

Om de tuin romantischer te maken, kun je in jouw tuin een mooi terras creëren. Kies daarom voor een tuinhuis met overkapping: de perfecte combinatie van praktisch en sfeervol. Je beschikt zowel over opbergruimte als een fijne zitplek in de tuin! Zo kun je kiezen voor een blokhut met een luifel of een veranda, waaronder je aangenaam kunt zitten én genieten van de buitenlucht. En wat dacht je van een blokhut met wolfskap of een douglas blokhut met overkapping? Je kunt de blokhut met de veranda voor verschillende doeleinden gebruiken. De meeste luifels en overkappingen zijn namelijk ruim genoeg om een loungeset of tuinset kwijt te kunnen, zodat je hier jouw eigen beschutte buitenkamer kunt maken!

snoeiguide-banner-2024.png

Elementen toevoegen

Wil je graag een beetje ‘spice’ toevoegen aan de tuin? Doe dit door bepaalde elementen als water en vuur toe te voegen. Plaats in jouw tuin bijvoorbeeld een vuurkorf of-schaal. Dit zorgt niet alleen voor een kampvuursfeer, maar geeft ook nog eens extra warmte en een kalmerend, knisperend geluid. Naast vuur is water ook een essentieel element om de tuin mee in te richten. Daarnaast kun je een vijver in de tuin aanleggen met een klein bruggetje. En als je het leuk vindt om naar vissen te kijken, dan kun je natuurlijk een paar vissen kopen voor jouw vijver. Verder is het mogelijk om een mooie fontein of waterval in de tuin te plaatsen.

Terrasoverkapping

Wil jij optimaal van jouw terras kunnen genieten, laat dan een terrasoverkapping monteren. Liever een maatwerkoplossing? Ook dat is mogelijk. Met behulp van een montageteam kun je de veranda’s en overkappingen bij je laten plaatsen of laten monteren door vakspecialisten. Natuurlijk kun je deze ook zelf opbouwen. Met deze tips zul je de tuin weer tot leven laten komen. Uiteraard kun je altijd jouw eigen twist geven aan deze ideeën. En als je nog steeds in de knoop zit, helpt het misschien om eerst op papier vast te leggen wat jouw idee van een droomtuin is.

Wonenonline


GRATIS MUST-HAVE SNOEIGIDS

snoeigidscover2.png
Ontvang nu gratis onze uitgebreide E-snoeigids. Leer de geheimen van perfect snoeien, ontdek essentiële technieken en houd je tuin het hele jaar door in topconditie.

Dit e-book staat boordevol tips voor elke tuinier, van beginner tot expert.

Vraag vandaag nog jouw gratis exemplaar aan en geniet van een gezonde, stralende tuin!

Ja, stuur mij de snoeigids