1889
Zo fijn: een extra leefruimte in de tuin!

Geniet jij ook zo van de lente en zomer, omdat je weer lekker veel naar buiten kunt? Met een veranda ofwel terrasoverkapping heb je het hele jaar door een plek om buiten te eten. Maak je de overkapping dicht met een glazen schuifpui, dan creëer je écht een extra leefruimte die je het hele jaar door kunt gebruiken! Twijfel je nog? Hier vind je 5 voordelen van een terrasoverkapping op een rij.

 

  1. Extra leefruimte

Een terrasoverkapping is werkelijk een verlengstuk van je woonkamer. Ook op een regenachtige dag zet je gewoon de achterdeur open en geniet je van een kop koffie in je bloeiende tuin. Je hebt er ineens een extra leefruimte bij: waar je met vrienden kunt eten, met het gezin kunt ontbijten of in de ochtendzon de krant kunt lezen. Een terrasoverkapping wordt ook wel een veranda genoemd en is helemaal naar wens samen te stellen!

  1. Makkelijker dan een uitbouw

Wil je graag meer ruimte om te leven in huis? Overweeg dan om een professionele terrasoverkapping te laten zetten in plaats van het huis te verbouwen. Een veranda kost je minder geld, is minder arbeidsintensief en biedt je tóch die extra plek om te eten of lezen! Bovendien heb je voor een terrasoverkapping meestal geen vergunning nodig.

  1. Bescherming tegen de elementen

Staat de zon recht op jullie achtergevel? Dan kan een veranda met een dak van polycarbonaat platen uitkomst bieden: zo heb je een koele plek om te verblijven op hete dagen. Is een koude wind juist het probleem in jullie tuin? Kies dan voor een glasschuifwand om jezelf af te schermen van de frisse luchtstroom. Uiteraard zorgt het dak er al voor dat je ook op regendagen lekker buiten kunt zitten. Zo beschermt een terrasoverkapping je op verschillende manieren tegen de elementen!

  1. Woning meer waard

Als je opziet tegen de investering van een terrasoverkapping bedenk dan eens wat deze voor de waarde van je woning doet. Natuurlijk ben je nog helemaal niet van plan het huis te verkopen: je wil juist zélf genieten van die extra leefruimte! Maar mocht je toch gaan verhuizen, dan maakt een dergelijke veranda je huis aantrekkelijker en dus meer waard.

  1. Meubelgemak

De overkapping beschermt niet alleen jou tegen de weerselementen; ook je tuinmeubels hebben er profijt van. Je kunt een loungeset of tuintafel het hele jaar buiten laten staan zonder dat deze schade ondervindt van regen of – als je een glasschuifwand hebt gekozen- vrieskou. Daardoor gaan je tuinmeubels langer mee én hoef je ze aan het einde van het zomerseizoen niet op te bergen in die krappe schuur!

 

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

GRATIS STYLEGUIDE

styleguide-cover1.png

27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?

Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners